Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

9 ώρες στα Εξάρχεια με τον Χρήστο Δασκαλάκη

  • Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017 19:53
  • 1'

 

  

9 ώρες σε μια γειτονιά στο κέντρο της Αθήνας, στα Εξάρχεια, και 9 ιστορίες έγιναν βιβλίο.  

"9 ώρες στα Εξάρχεια", τιτλοφορείται αυτό το βιβλίο και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΛΕΜΒΟΣ.

Ο καλός φίλος, Υδραίος, Χρήστος Δασκαλάκης γράφει εδώ μια δική του υπέροχη ιστορία που έχει τίτλο: "Το αγόρι που έλεγε "Ναι!".

Και ναι, είναι μια ιστορία που σαν τη διαβάζεις, ανοίγεται μπροστά σου μια όμορφη αισθαντική υπόθεση που σε φέρνει αμέσως στο θέμα που θέλει να περιγράψει και σου ξετυλίγει μορφές και συναισθήματα. Που σε κάνει να θέλεις να συνεχίσεις το διάβασμα για να δεις τι θα γίνει παρακάτω. Με την ευαίσθητη ματιά του ο συγγραφέας, που παρατηρεί ότι οι άλλοι συχνά δεν βλέπουν καθόλου, "αγγίζει" τους ανθρώπους με μια ιδιαίτερα προσεκτική και διεισδυτική ματιά. Με στόχο πάντα να ανακαλύψει τις κρυμμένες τους σκέψεις αλλά και τις αλήθειες τους. 

"Το αγόρι που έλεγε "Ναι", είναι μια ιστορία που σε αιφνιδιάζει και σε κάνει να σκεφτείς περισσότερο τον διπλανό σου. Να δεις την παιδική ψυχή με τρυφερότητα και ελπίδα. Να συγκινηθείς αλλά και να πάρεις δύναμη.

Μπράβο Χρήστο! Καταφέρνεις με τα γραπτά σου να ασχολείσαι με θέματα καθημερινά, που όμως η καθημερινότητα δεν μας αφήνει να τα δούμε! Και μας δανείζεις μέσα από τη δική σου γλυκιά γραφή, λίγο από τον τρυφερό κόσμο της σκέψης σου. Και το κάνεις αυτό, με πολλούς τρόπους. Γνωρίζοντας καλά να εκφράζεις τον προβληματισμό σου, πότε μέσα από την ποίηση, πότε μέσα από την παιδική λογοτεχνία και πότε μέσα από το διήγημα.

Ο Χρήστος Δασκαλάκης έχει γράψει τα βιβλία: Η στιγμή που θα φεύγω, Χιλιόμετρα, Ο Νικολύκος στη Μακρινή Ντουλαποχώρα, 9 ώρες στα Εξάρχεια (συμμετοχή).

Στο βιβλίο "9 ώρες στα Εξάρχεια", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΛΕΜΒΟΣ, γράφουν επίσης οι: Μαρουσώ Αθανασίου, Τζούλια Γκανάσου, Αλέξανδρος Διονυσόπουλος, Τάσος Ελένας, Αλέξανδρος Κεφαλάς, Νέστορας Πουλάκος, Βαγγέλης Προβιάς και Βαγγέλης Σωτήρης.