Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

10 μέρες καλοκαιριού στην Ύδρα παρουσιάζονται στο ΙΑΜΥ με τη ματιά φοιτητών και αποφοίτων της ΑΣΚΤ

  • Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017 12:46
  • 1'

Πραγματοποιήθηκαν χθες Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης Psycho-geographies, της Ανωτάτης Σχολής των Καλών Τεχνών και το θερινό εργαστήριο που έγινε στον σταθμό της Σχολής της Ύδρας.

Έργα φοιτητών και πτυχιούχων της ΑΣΚΤ πλαισιώνουν τον χώρο του δεύτερου ορόφου του μουσείου.psychogeographies 7
Στα εγκαίνια μίλησε η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ, Ντίνα Αδαμοπούλου, η οποία ανέφερε ότι το μουσείο είναι μια "αγκαλιά για την τέχνη" και με ιδιαίτερη ευχαρίστηση φιλοξενεί την έκθεση αξιόλογων καλλιτεχνών που εργάστηκαν στο θερινό εργαστήριο την περίοδο 13-23 Αυγούστου 2017 με την εισηγήτριά τους Δρα Εύα Κέκου, ιστορικό τέχνης/θεωρητικό πολιτισμού.
Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε η Δρ Εύα Κέκου η οποία ευχαρίστησε την κα Αδαμοπούλου και εξέφρασε την χαρά της που παρουσιάζονται τα έργα στο ΙΑΜΥ, ολοκληρώνοντας οι φοιτητές και πτυχιούχοι της ΑΣΚΤ στη σχολή της Ύδρας, έναν κύκλο εργασιών μοντέρνας τέχνης, τέχνης στο δημόσιο χώρο, επίδρασης χώρου-τοπίου στην καλλιτεχνική δουλειά, τέχνης με μοντέρνες τεχνολογίες, και μια θεωρία που σημαίνει ψυχογεωγραφία. Δηλαδή τη σύνδεση του τοπίου, του χώρου και την επίδραση στην τέχνη και η οποία συνδέεται με την περιπατητική.
Για την εμπειρία που πηγάζει από την επαφή των καλλιτεχνών με την Ύδρα, τους κατοίκους και τους τουρίστες κατά το θερινό αυτό δεκαήμερο του εργαστηρίου, μέσα από φωτογραφίες, video, ηχογραφήσεις και ευρύτερη επικοινωνία μίλησαν επίσης φοιτητές και απόφοιτοι της ΑΣΚΤ και συγκεκριμένα οι Παρασκευή Κούκκου, Ναταλία Κουρσούμη (οn going project), Μάγια-Γαλάτεια Ταπεινού εκπροσωπώντας και την Χριστίνα Λουκίδη (κάθε μέρα θα σε ξεχνάω).
Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με το κοινό.
Το θερινό εργαστήριο και η έκθεση έγινε με την επιστημονική και καλλιτεχνική καθοδήγηση των κκ. Εύα Κέκου, Γιάννη Μελανίτη και τη συνεργασία της Διευθύντριας του ΙΑΜΥ, Ντίνας Αδαμοπούλου και του προσωπικού του μουσείου.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Νοεμβρίου και ώρα 16:00.