Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020

Όταν το βουκολικό γίνεται τέχνη! Ενθουσίασε ο David Shrigley στα εγκαίνια του ΔΕΣΤΕ στα Σφαγεία

  • Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018 10:33
  • 1'

Για άλλη μια χρονιά εντυπωσίασε η έκθεση του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ στα παλιά Σφαγεία της Ύδρας, όπου πλήθος κόσμου από όλα τα μήκη και τα πλάτη, συνέρρευσε στα εγκαίνιά της, για να ζήσει από κοντά το μεγάλο εικαστικό γεγονός.

Φέτος ο καλλιτέχνης ήταν ο David Shrigley που παρουσίασε το LAUGHTERHOUSE μέσα από ένα ντοκιμαντέρ με κατσίκες, κραυγές και γενικότερα στιγμές από τη ζωή τους σε φόντο κοντινό και πολύ οικείο. Αξίζει να σημειωθεί η αντίφαση μεταξύ της κωμωδίας της ταινίας και της ιστορίας του χώρου των Σφαγείων και αυτό είναι το κίνητρο πίσω από τη δουλειά του Shrigley.

Η αφρόκρεμα της Τέχνης, της κοσμικής και επιχειρηματικής ζωής, παραβρέθηκε στην έκθεση, ενώ πάνω από τον χώρο των Σφαγείων έγινε επίσης προβολή σε video wall του ίδιου ντοκιμαντέρ σε live ήχους από συγκρότημα και ηλεκτρικές κιθάρες του καλλιτέχνη που έπαιζε ένα μουσικό κομμάτι δημιουργημένο από τους ήχους των κατσικιών.

Κυρίαρχη μορφή ο Δάκης Ιωάννου ο οποίος καλωσόριζε τους φιλότεχνους και ήταν ο οικοδεσπότης αυτού του εικαστικού project με το διεθνές εκτόπισμα που διαδίδει την Ύδρα παντού.

Άφθονα κεράσματα, ποτά, φρούτα και παγωτά προσφέρθηκαν σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Τον συντονισμό της έκθεσης έχει η Μαρίνα Βρανοπούλου. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβίου 2018.