Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2019

Η τέχνη "μπαίνει" και στον Χριστουγεννιάτικο στολισμό της Ύδρας

  • Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018 19:32
  • 1'

Για να γίνουν πιο ευφάνταστα τα Χριστούγεννα, για φέτος η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ύδρας σε συνεργασία με τον Εικαστικό Αλέξη Βερούκα προτείνουν την τέχνη στον στολισμό του λιμανιού της Ύδρας.

Πιο συγκεκριμένα, ο προβληματισμός για την αισθητική ποιότητα των εορταστικών στολισμών στους δημόσιους χώρους, οδήγησε τη δημοτική αρχή και τον Αλέξη Βερούκα στην επιλογή ενός πρωτότυπου έργου του μεγάλου έλληνα ζωγράφου και σκηνογράφου Νίκου Στεφάνου.

Μια κατασκευή μήκους οκτώμισι επί τεσσάρων μέτρων που αναπαριστά ένα «ποστάλι» του μεσοπολέμου. Πρόκειται για τα πρώτα μικρά ατμόπλοια που εξυπηρετούσαν τα μικρότερα νησιά. Είναι η υλοποίηση σε μεγάλη κλίμακα μιας ονειρικής χαρτοκοπτικής μακέτας που αποπνέει όλη τη μαγεία της ψευδαίσθησης του θεάτρου, αναμειγνύοντας το παιδικό παιχνίδι με τον ρεαλισμό.

Το "ατμόπλοιο" θα τοποθετηθεί μπροστά από το ηρώο του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη και θα φωτιστεί καλαίσθητα. Θα αποτελέσει μάλιστα ο χώρος του, πηγή εκπλήξεων για τα παιδιά!

Το πρωτότυπο έργο θα παραμείνει στην ιδιοκτησία του Δήμου Ύδρας καθώς αποτελεί χορηγία του Εικαστικού Αλέξη Βερούκα που το δωρίζει στον Δήμο!