Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021

Πλήθος κόσμου στο ΙΑΜΥ στα επιτυχημένα εγκαίνια της έκθεσης «5 Ζωγράφοι στην Ύδρα»

  • Σάββατο, 11 Μαΐου 2019 17:11
  • 1'

Με πολύ μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκαν στο ΙΑΜΥ την Κυριακή 5 Μαΐου στις 8.30 το βράδυ τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής με τον τίτλο «5 Ζωγράφοι στην Ύδρα». Πρόκειται για έργα των Αλέξη Βερούκα, Σπύρου Λύτρα, Έφης Σούτογλου, Κατερίνας Χατζηγιαννούλη, και Πέτρου Ματζάκου.

Οι πέντε αυτοί καλλιτέχνες που έχουν εργαστεί στο παρελθόν στην Ύδρα και έχουν φιλοτεχνήσει πολλά από τα έργα τους με θέμα την ασύγκριτη ομορφιά του τοπίου της, έδωσαν ραντεβού στο ιστορικό νησί του Αργοσαρωνικού και στους φιλόξενους χώρους του ΙΑΜΥ σε μια έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Ιουνίου 2019.
΄Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Διευθύντρια του Μουσείου Ντίνα Αδαμοπούλου: «..Πέντε γνωστοί, εξαίρετοι δημιουργοί με δική του ο καθένας, εντελώς ξεχωριστή εικαστική ματιά, οι Αλέξης Βερούκας, Σπύρος Λύτρας, Έφη Σούτογλου, Κατερίνα Χατζηγιαννούλη, και Πέτρος Ματζάκος, ανοίγουν την αυλαία του φετινού μας καλοκαιριού «συγκατοικώντας» με τα έργα τους στο φιλόξενο χώρο του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας . Οι πέντε δημιουργοί καταθέτουν εντελώς προσωπικές εικαστικές τους αναζητήσεις μέσω της τεχνικής και της τέχνης τους, που όλες -αν και διαφορετικές μεταξύ τους- συγκλίνουν σε έναν συγκεκριμένο κεντρικό άξονα, έχουν να κάνουν με έναν συγκεκριμένο θεματικό στόχο: να δείξουν τον τρόπο με τον οποίο καθένας από αυτούς εισχωρεί στο δικό του ονειρικό και έντονα προσωπικό κόσμο, πραγματώνει τη δική του καλλιτεχνική ιδέα, την ατομική του ερμηνεία μέσω της πεμπτουσίας της ζωγραφικής πράξης.
Στη θέαση των έργων του Βερούκα, της Χατζηγιαννούλη, του Λύτρα, της Σούτογλου, του Ματζάκου, επαναστοχαζόμαστε, φανταζόμαστε, ταξιδεύουμε με όχημα το χρωστήρα τους και αυτούς ακριβώς τους διαφορετικούς τρόπους εικαστικής ερμηνείας που εκπέμπει η εξαιρετική δουλειά τους...»
Τους ζωγράφους και τα έργα τους προλόγισε και παρουσίασε στο κοινό των επισκεπτών η κ. Ντίνα Αδαμοπούλου ενώ χαιρετισμό και ευχαριστίες προς όλους απηύθυνε κάθε καλλιτέχνης χωριστά.
Στον εξωτερικό του κτιρίου χώρο ακολούθησε πλούσιο κέρασμα σε όλους τους καλεσμένους με εκλεκτά εδέσματα και ποτά.

Διοργάνωση: Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας
Διάρκεια: 25 Απριλίου έως 2 Ιουνίου 2019
Διεύθυνση: Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας, Λιμάνι Ύδρας
Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 09:00 – 16:00