Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020

Mε μεγάλη επιτυχία εγκαινιάστηκε η έκθεση του Νίκου Μάρου στο ΙΑΜΥ

  • Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019 18:40
  • 1'

Με μια εξαιρετικά πρωτοποριακή όσο και εντυπωσιακή έκθεση συνεχίζονται οι αφιερωματικές εκδηλώσεις στα 100 χρόνια από την ίδρυση και λειτουργία του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας.
Το Σάββατο 8 Ιουνίου στις 8.30 το βράδυ εγκαινιάστηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή πολλών καλεσμένων η έκθεση του Νίκου Μάρου γνωστού Αθηναίου art designer και γιου του «πατέρα των ντοκιμαντέρ» Βασίλη Μάρου, με τον θεματικό τίτλο Lights and Shadows. Τον καλλιτέχνη παρουσίασε στο κοινό η διευθύντρια του Μουσείου Ντίνα Αδαμοπούλου η οποία μίλησε επίσης με πολλή συγκίνηση για τον αείμνηστο πατέρα του, λάτρη της Ύδρας και προσωπικό της φίλο Βασίλη Μάρο.

Για το έργο του Νίκου Μάρου μίλησε ο γνωστός ιστορικός τέχνης Νίκος Σταθούλης. 
Πλήθος Υδραίων και Αθηναίων πλαισίωσαν την εκδήλωση και έδωσαν τα συγχαρητήριά τους για την ατμόσφαιρα της έκθεσης που όπως είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Σταθούλης «θυμίζει Μανχάτταν μέσα στην Ύδρα..!!».


Κι αυτή ακριβώς η σύμπραξη-ανάμειξη της ατμόσφαιρας δύο σπουδαίων και εμβληματικών, αν και τόσο μακρινών μεταξύ τους τόπων, είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα που δίνει αυτή την ξεχωριστή ιδιαιτερότητα στη συγκεκριμένη έκθεση. Αντικείμενα της ΝΑΣΑ σε αρμονική συμβίωση με τις κασέτες με τις υπογραφές της Νάνας Μούσχουρη, με την αυθεντική τελευταία πινακίδα της OLYMPIC του Ωνάση από το αεροδρόμιο του Ελληνικού και τόσες άλλες χαρακτηριστικές δημιουργίες του Μάρου με την ανάμειξη ύλης και φωτός. 
Τα εγκαίνια της έκθεσης τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης, ο π. δήμαρχος Ύδρας Κώστας Αναστόπουλος, ο π. Υπουργός Ανδρέας Ανδριανόπουλος και η σύζυγός του Θεοδωράνα, η νεοεκλεγμένη δημοτική σύμβουλος Παναγιούλα Δασκαλάκη, η σύζυγος και τα παιδιά του αείμνηστου σκηνοθέτη Βασίλη Μάρου, η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ύδρας Μαρία Κλαδάκη, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ύδρας Μιράντα Σοφιανού, η π. Πρόεδρος της ένωσης Ξενοδόχων Ύδρας Τζένη Σοφιανού, οι γνωστοί δημοσιογράφοι Γιώργος Βότσης και Λένα Παγώνη, ο κ. Ηρακλής Κόντος και η κ. Χρύση Ιγγλέση, ο κ. Στάθης Κορμέντζας και η σύζυγός του Χριστιάνα, η κ. Ελένη Βαράγκη, ο κ. Πρίφτης Κωνσταντίνος και η σύζυγος του Έλενα και ο φαρμακοποιός Ευάγγελος Ραφαλιάς, πολλοί συμπατριώτες Υδραίοι καθώς και γνωστοί φιλότεχνοι Αθηναίες και Αθηναίοι. 
Στους καλεσμένους προσφέρθηκε από τον εκθέτη Νίκο Μάρο το καθιερωμένο κέρασμα στο τέλος των εγκαινίων.