Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

Με επισημότητα γιορτάστηκαν τα Μιαούλεια με επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων

  • Κυριακή, 23 Ιουνίου 2019 16:51
  • 1'

Mε επισημότητα συνεχίστηκαν και σήμερα οι εκδηλώσεις των Μιαουλείων και ουσιαστικά ολοκληρώθηκαν με την επιμνημόσυνη δέηση και τις καταθέσεις στεφάνων στον ανδριάντα του Ανδρέα Μιαούλη στο Κάστρο.

Ο εορτασμός των Μιαουλείων είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη, που φέτος συμπληρώθηκαν 184 χρόνια από τον θάνατό του και προς τιμήν των ναυμάχων του 1821.

Το πρωί τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία και κατόπιν δοξολογία στον Καθεδρικο Ναό. Ακολούθησε τιμητικό άγημα με την μπάντα του Π.Ν., αντιπροσωπεία μπουρλοτιέρηδων, για τη μεταφορά της ληκύθου με την καρδιά του Μιαούλη και τον σταυρό του μέχρι το Κάστρο όπου και τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπό του ΓΑΕ πρωτ. Ακίνδυνου Δαρδανού και έγινε κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Ανδρέα Μιαούλη.

Εκ μέρους της Κυβέρνησης κατέθεσε στεφάνι ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Π.Ν. Νικόλαος Τσούνης, ο Αρχηγός του Λ.Σ. Αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ναυπλίου Πύραρχος Βασίλειος Αλεξόπουλος, ο Πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ Ιωάννης Μαραγκουδάκης, η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ, Ντίνα Αδαμοπούλου, η Πρόεδρος του Υδραϊκού Συνδέσμου Πειραιά Άννα Βάρκα-Μαυροειδάκου,  ο Πρόεδρος της Αδελφότητος Υδραίων Αθηνών Γιάννης Σαχίνης, o Πρόεδρος της Λέσχης Αποφοίτων της Σχολής της Ύδρας, Θανάσης Ζεύκης κ.α.

Στη συνέχεια έγινε μετάβαση των επισήμων στην προβλήτα της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού για την καθιερωμένη ρίψη στεφάνων στη θάλασσα προς τιμήν των ναυμάχων του 1821.

Ο δε Δήμαρχος Γ. Κουκουδάκης επέδωσε τιμητική πλακέτα στην μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού για τη συμμετοχή της στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Κατόπιν οι επίσημοι μαζί με τον Υπουργό κατευθύνθηκαν στο Λιμεναρχείο Ύδρας όπου σύμφωνα με το πρόγραμμα των Μιαουλείων τελέστηκαν τα εγκαίνια από τον Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, τον ΓΑΕ της Μητρόπολης Πρωτ. Ακίνδυνο Δαρδανό και τον Αρχιμανδρίτη της Μητρόπολης Νεκτάριο Δαρδανό. Στη συνέχεια σταμάτησαν στο Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ύδρας για εθιμοτυπική επίσκεψη και αργότερα στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού.

Τον εορτασμό τίμησε το πλοίο ΠΝ, ΤΠΚ Ρίτσος.

Φωτογραφίες: fonitisydras