Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2019

Η VARDHUI KHACHATRYAN σε ένα αφιέρωμα για τα 100 Χρόνια του Ιστορικού Αρχείου - Μουσείου Ύδρας

  • Σάββατο, 03 Αυγούστου 2019 12:06
  • 1'

 Η διεθνούς φήμης μέτζο σοπράνο θα παρουσιάσει στο Ι.Α.Μ.Υ, ένα υπέροχο κονσέρτο - αφιέρωμα στην κορυφαία Ελληνίδα υψίφωνο ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ.

Προσκεκλημένη από το Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας η σπουδαία Αρμένισσα μέτζο σοπράνο VARDHUI KHACHATRYAN θα παρουσιάσει στο Ι.Α.Μ.Υ, στις 24 Αυγούστου 2019 στις 9.30 μ.μ., ένα υπέροχο v30mecκονσέρτο - αφιέρωμα στην κορυφαία Ελληνίδα υψίφωνο ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ με τον τίτλο "VIVA CALLAS".

Την εορταστική επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας (1919-2019), έχουν προσκληθεί να τιμήσουν με την παρουσία τους σημαντικές προσωπικότητες του  πολιτισμού και των γραμμάτων!

Στο ιστορικό νησί της Ύδρας, ελκυστικό και ταυτόχρονα κοντινό τουριστικό προορισμό για χιλιάδες επισκεπτών, λειτουργεί, με διαρκή δραστηριότητα και  συνεχή πολιτιστική δράση το Ιστορικό Αρχείο- Μουσείο Ύδρας.

vardhui

Πρόκειται για Δημόσια υπηρεσία των Γενικών Αρχείων του Κράτους, αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων η οποία λειτουργεί από το έτος 1919 και ιδιαίτερα φέτος γιορτάζονται τα 100 χρόνια από την Ίδρυση και λειτουργία της.

Κάθε καλοκαίρι, το ΙΑΜΥ έχει τη  δυνατότητα να διοργανώνει  διάφορες, πολύ υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις, ενταγμένες σε συγκεκριμένο πρόγραμμα με τον τίτλο “ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΥΔΡΑΣ”, όπως  εικαστικές εκθέσεις σπουδαίων δημιουργών, μουσικές συναυλίες, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, συνέδρια, ημερίδες, διαλέξεις, παρουσιάσεις βιβλίων κλπ., πολλές από τις οποίες γίνονται σε συνεργασία με σημαντικούς Φορείς της χώρας μας αλλά και με εξαιρετικές διεθνείς συνεργασίες

Στο φετινό  πρόγραμμα για το Καλοκαίρι 2019 το οποίο έχει αφιερωθεί στα 100 χρόνια λειτουργίας του Ιστορικού Αρχείου - Μουσείου Ύδρας, συμπεριλαμβάνεται ως εξαιρετικό αφιέρωμα στον επετειακό εορτασμό  η Μουσική Βραδιά “Viva Callas”.

Πρόκειται για ένα κονσέρτο-αφιέρωμα στη μεγάλη υψίφωνο Maria Callas με την διεθνούς φήμης μέτζο σοπράνο Vardhui Khachatryan, η οποία ειδικά για το σκοπό αυτό θα ταξιδέψει από την Ελβετία στη χώρα μας. Στο πιάνο θα τη συνοδέψει ο καταξιωμένος Ιταλός πιανίστας Corrado Valvo.

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας το Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019 στις 9.30 μ.μ.PROSKLHSH FINAL

Γενική Είσοδος (συμβολική τιμή) 10 ευρώ.

Xορηγοί επικοινωνίας; ΕΡΤ, ΤΡΙΤΟ 90,9 FM