Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020

Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας

  • Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2019 10:18
  • 1'

Το Ιστορικό - Αρχείο Μουσείο Ύδρας επισκέφτηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, κατά την παραμονή του στην Ύδρα.

Μετά την ανακήρυξή του σε Επίτιμο Δημότη Ύδρας, βρέθηκε στον ιστορικό χώρο όπου και ξεναγήθηκε από τη Διευθύντρια του ΙΑΜΥ, Ντίνα Αδαμοπούλου.

Μαζί του ήταν και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Α.Α Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, συνοδεία του Αρχιεπισκόπου, ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης, ο Λιμενάρχης Γιώργος Μανδαλάκης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, Α. Μπουρδάκος, η Διευθύντρια της Πολεοδομίας Πειραιά Κατερίνα Αναστασάκου κ.α. 

Η κ. Αδαμοπούλου μίλησε στον Μακαριώτατο για τον σκοπό του Μουσείου, τις ποικίλες εκδηλώσεις και τη συμβολή του στον πολιτισμό και την κοινωνία, ενώ αναφέρθηκε στη φετινή επέτειο 100 χρόνων από την ίδρυσή του.

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος ξεναγήθηκε στην έκθεση με τα έργα του Πατέρα της Θαλασσογραφίας, Κωνσταντίνου Βολανάκη και ακολούθως μεταφέρθηκε στους άλλους χώρους, όπου η κ. Αδαμοπούλου σε μια πλήρη ξενάγηση, γνώρισε στον Αρχιεπίσκοπο τα κειμήλια, τη χάρτα του Ρήγα, την ασημένια λήκυθο με την καρδιά του Ανδρέα Μιαούλη, τον σταυρό του και όλα τα άλλα ιστορικά εκθέματα του ΙΑΜΥ.

Η κ. Αδαμοπούλου δώρισε στον κ. Ιερώνυμο μια καλλιτεχνική δημιουργία του Γάλλου Εικαστικού Pascal Blondeau, με συμβολικό χαρακτήρα, έναν σταυρό που φτιάχτηκε με υλικά από τα συντρίμμια των Δίδυμων Πύργων που καταστράφηκαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Επίσης του δώρισε τον κατάλογο του ΙΑΜΥ.

Με τη σειρά του ο Μακαριώτατος δώρισε στην κ. Αδαμοπούλου, ένα βιβλίο με τα βυζαντινά μνημεία της Βοιωτίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος φεύγοντας, ενθουσιασμένος από όλα όσα είδε στον ιστορικό χώρο έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών: "Στον χώρο αυτό αναζωογονείται ο επισκέπτης. Θερμά συγχαρητήρια στους εργάτες της πνευματικής ζωής."

Φωτογραφίες: fonitisydras