Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Kατέπλευσε στο λιμάνι της Ύδρας η ΤΠΚ / ΠΛΩΤΑΡΧΗΣ ΜΠΛΕΣΣΑΣ και παρέλαβε τα Μουσειακά Εκθέματα του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη

Στο λιμάνι της Ύδρας κατέπλευσε η ΤΠΚ / ΠΛΩΤΑΡΧΗΣ ΜΠΛΕΣΣΑΣ προκειμένου να παραλάβει τα Μουσειακά Εκθέματα-προσωπικά αντικείμενα του Ενδόξου Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη που ανήκουν στις μόνιμες συλλογές του Ι.Α.Μ.Υ. και τα οποία τιμητικά θα μεταφέρει η Τορπιλάκατος ΜΠΛΕΣΣΑΣ στη Μυτιλήνη, προκειμένου να εκτεθούν στο ακριτικό νησί στο πλαίσιο των εορτασμών της 107ης Επετείου Απελευθέρωσης της νήσου από τον Οθωμανικό ζυγό !
Το πολεμικό πλοίο υποδέχθηκαν στο Λιμάνι η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου και ο Λιμενάρχης Ύδρας Αντιπλοίαρχος ΛΣ Γεώργιος Μανδαλάκης τους οποίους δεξιώθηκε στο πλοίο ο Κυβερνήτης του, Πλωτάρχης Π.Ν. Γεώργιος Ρεπαντής και αντάλλαξε μαζί τους αναμνηστικά δώρα, συμβολικά της περίστασης και της επίσκεψης του πλοίου στο νησί.
Τα προσωπικά είδη και η συλλογή ενθυμημάτων του ελευθερωτή της Λέσβου Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη θα εκτεθούν στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης για 10 ημέρες, από τις 1-11-2019 έως και τις 10-11-2019 .
Στη Λέσβο θα μεταβεί κατόπιν προσκλήσεως του Δημάρχου Μυτιλήνης και η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου, η οποία στις 8/11 θα κάνει την επίσημη ξενάγηση στα εκθέματα του Παύλου Κουντουριώτη και θα μιλήσει για τον Υδραίο Ναύαρχο αναπτύσσοντας κυρίως την ανθρώπινη διάστασή του.
Στη συνέχεια τα Μουσειακά Εκθέματα-ενθυμήματα του Ναυάρχου θα επιστρέψουν με τον ίδιο τρόπο στο Ι.Α.Μ.Ύδρας.

iamylesv1.jpg iamylesv2.jpg iamylesv3.jpg

iamylesv4.jpg iamylesv5.jpg iamylesv6.jpg

Σχετικά Άρθρα