Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020

O Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ι. Πλακιωτάκης στο Ι.Α.Μ.Υ.

  • Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020 21:20
  • 1'

Ευρισκόμενος στην Ύδρα για τις εορταστικές εκδηλώσεις «Μιαούλεια 2020» ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του ΙΑΜΥ, τον κ. Υπουργό συνόδευε ο Αρχιπλοίαρχος Π.Ν. κ. Ιωάννης Λόντος, εκπρόσωπος του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και ο Διοικητής της Α.Ε.Ν. Ύδρας, Πλοίαρχος Λ.Σ. κ. Χρήστος Καστάνης, εκπρόσωπος του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος, η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Κυρία Βάσω Θεοδωροπούλου – Μπόγρη και ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γιώργος Κουκουδάκης.
Στην είσοδο του Ι.Α.Μ.Υ. υποδέχθηκε τον κ. Υπουργό και τη συνοδεία του η Διευθύντρια Κυρία Ντίνα Αδαμοπούλου, η οποία τους ξενάγησε στους χώρους του Μουσείου, παρουσιάζοντας τα κειμήλια από τις μόνιμες συλλογές αλλά και την Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης που φιλοξενεί αυτό το διάστημα το Μουσείο.
Ο Υπουργός κ. Πλακιωτάκης επέδειξε θερμότατο ενδιαφέρον τόσο για τα εξαιρετικά εκθέματα που περιέχονται στις συλλογές του Ι.Α.Μ.Υ. όσο και για τα δύο τμήματά του, το Αρχειακό και τη Βιβλιοθήκη, τα οποία επισκέφθηκε. Δήλωσε δε την αμέριστη συμπαράστασή του στο επιτελούμενο έργο της Υπηρεσίας των Γ.Α.Κ. / Ι.Α.Μ.Υ. το οποίο χαρακτήρισε σημαντικό και σπουδαίο. Διαβεβαίωσε, επίσης, τη Διευθύντρια του Ι.Α.Μ.Υ. ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και ο ίδιος προσωπικά θα σταθούν αρωγοί και συμπαραστάτες του έργου της.
Με ιδιαίτερη χαρά η Διευθύντρια επέδωσε στον κ. Υπουργό σε ανάμνηση της επίσκεψής του αντίγραφο του ναυτικού εξάντα του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη, καθώς και τη βραβευμένη επιστημονική μονογραφία «ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΑΟΥΛΗΣ 1769 – 1835, Από την υπόδουλη ως την ελεύθερη Ελλάδα» την οποία συνέγραψαν οι ιστορικοί Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου και Αννίτα Πρασσά.
Στην Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κυρία Βάσω Θεοδωροπούλου – Μπόγρη η Διευθύντρια του Ι.Α.Μ.Υ. επέδωσε το σφυρήλατο αναμνηστικό πιάτο για τα 100 Χρόνια του Ιστορικού Αρχείου Μουσείου Ύδρας.
Αναχωρώντας ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκης, ευχαρίστησε για την υποδοχή και φιλοξενία και δεσμεύθηκε ότι θα είναι πάντα κοντά στο Ι.Α.Μ.Υ.

Φωτογραφίες: fonitisydras