Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020

Ήταν μια υπέροχη και αισθαντική βραδιά στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Χρήστου Δασκαλάκη

  • Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020 09:39
  • 1'

Μια υπέροχη και αισθαντική βραδιά πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Αυγούστου στην ταράτσα του Ιστορικού Αρχείου - Μουσείου Ύδρας συντροφιά με τον συγγραφέα Χρήστο Δασκαλάκη.

Μια βραδιά με αυστηρά μέτρα προστασίας λόγω κορωνοϊού αλλά με την αύρα της καλής παρέας και της φιλικής κουβέντας.

Αφορμή ήταν η κυκλοφορία του καινούριου παραμυθιού, του Χρήστου Δασκαλάκη, «Το Γονεοτροφείο», από τις εκδόσεις "ΑΓΚΥΡΑ", όπου έγινε η παρουσίασή του με έναν διαφορετικό πρωτότυπο τρόπο, ιδιαίτερα άμεσο.

Τον συντονισμό έκανε η διευθύντρια του μουσείου, Ντίνα Αδαμοπούλου ενώ με τον συγγραφέα συνομίλησε η δημοσιογράφος και Εκδότρια της "Φωνής της Ύδρας", Ελένη Χριστοδούλου. 

Η Ντίνα Αδαμοπούλου μίλησε για το βιβλίο και εστίασε στα σημεία του παραμυθιού, αναλύοντας εύστοχα το νόημα του "Γονεοτροφείου", κάνοντας στη συνέχεια καίριες παρεμβάσεις.

Η Ελένη Χριστοδούλου μέσα από ερωτήσεις στον συγγραφέα, κινήθηκε στην υπόθεση του βιβλίου, αλλά και την μέχρι τώρα πορεία, τη ζωή, τις επιθυμίες, τα όνειρα και τη σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ συγγραφέα και αναγνωστικού κοινού, που στην περίπτωση του Χρήστου είναι απόλυτα διαδραστική. 

Όμορφη ενότητα ήταν όταν ο συγγραφέας διάβασε σε όλους το βιβλίο και συνεπήρε το ακροατήριο με την βελούδινη χροιά του και την αισθαντική ανάγνωση του παραμυθιού. 

Στο τέλος της βραδιάς ο Χρήστος τραγούδησε a capella το τραγούδι "Αγάπη πάντα ήσουν", που έγραψε ο ίδιος τους στίχους για το βιβλίο σε μουσική της Λίας Σταυροπούλου και η ταράτσα του μουσείου πλημμύρισε με συναισθήματα και έντονη συγκίνηση. 

Μέσα σε ευχάριστο κλίμα ο Χρήστος υπέγραφε με χαρά αντίτυπα του βιβλίου του σε μικρούς και μεγάλους και ευχαριστούσε τον κόσμο για την υπέροχη βραδιά που έζησε μαζί τους.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμανδρίτης Θεόδωρος Θεοδοσίου, ο πατήρ Γεώργιος Βλαχόπουλος και ο πατήρ Ιωαννίκιος Καλαφάτης,  ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης, ο Αντιδήμαρχος Μανώλης Καραμήτσος, η δημοτική σύμβουλος Παναγιούλα Δασκαλάκη, ο πρ. Δήμαρχος Κώστας Αναστόπουλος, η Καθηγήτρια Εγκληματολογίας Χριστίνα Ζαραφωνίτου, η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ύδρας Μαρία Κλαδάκη, η Προϊσταμένη του Δήμου Ματίνα Δηλαβέρη, ο Δρ Πάνος Κορωνάκης, εκπρόσωποι του Αστυνομικού Τμήματος και πολλοί άλλοι.