Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020

Η Διαθήκη του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη παρουσιάζεται σήμερα στο ΙΑΜΥ

  • Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020 16:41
  • 1'

Το Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας, τιμώντας τη μνήμη του Υδραίου Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη, παρουσιάζει σήμερα τη Διαθήκη του (πρωτογενές αρχειακό τεκμήριο των συλλογών του).
Η Διαθήκη εκτίθεται σε ορειχάλκινη πλάκα στους χώρους του Ι.ΑΜ.Υ.

Η παρουσίαση πραγματοποιείται σε συνέχεια της συνέντευξης που έδωσε σήμερα η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου και Μουσείου μας κυρία Ντίνα Αδαμοπούλου στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος (89,5 FM) στην οποία παρουσίασε το Ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη ως Ήρωα αλλά και ως Άνθρωπο.

Η κυρία Αδαμοπούλου, στάθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του, όλα αυτά που δημιουργούν τον άνθρωπο - ήρωα. Αναφέρθηκε, επίσης, στην άγνωστη συγγένεια Βενιζέλου - Κουντουριώτη και έκλεισε διαβάζοντας τα συγκινητικά αποσπάσματα από την ιδιόγραφη Διαθήκη του Ναυάρχου.

(Αξίζει να αναφερθεί, ότι σε ιδιαίτερο χώρο των μόνιμων συλλογών του Μουσείου μας, τιμάται η μνήμη του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη με σπάνια προσωπικά και οικογενειακά του ενθυμήματα, που ευγενώς προσφέρθηκαν στο Ι.Α.Μ.Υ. από την κυρία Ανδρομάχη Κουντουριώτη, χήρα του εγγονού του Ναυάρχου, Παύλου).

diathiki