Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μέχρι την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου η ατομική έκθεση ζωγραφικής του νεαρού καλλιτέχνη Άκη Κορωνάκη

  • Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020 11:13
  • 2'

H έκθεση "ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ" παρουσιάζεται στο Παλιό Δημαρχείο της Γλυφάδας στην Δημοτική Πινακοθήκη

Συνεχίζεται με επιτυχία μέχρι και την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου η ατομική έκθεση ζωγραφικής ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ, του Άκη Κορωνάκη.
Πριν αρκετές μέρες που έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης στο Παλιό Δημαρχείο της Γλυφάδας, ο χώρος γέμισε με νέους, φίλους και συμμαθητές του Άκη.
Ήταν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για την αγάπη των νέων για την τέχνη και τον πολιτισμό.
Γράφει χαρακτηριστικά ο πατέρας του νεαρού ζωγράφου, Πάνος Κορωνάκης - Rohlf:
"Ο Άκης, ένας 17χρονος μαθητής, γεμάτος όραμα για ένα καλύτερο αύριο ... χαρίζει με τα έργα του, χρώματα γεμάτα φώς και αισιοδοξία στις δύσκολες και παράξενες ημέρες που ζούμε. Ενα νέο παιδί - ταυτόχρονα με τα μαθήματά του, με πολύ καθημερινή δουλειά και προσπάθεια - δίνει μέσα από την τέχνη του την ελπίδα για ένα ομορφότερο μέλλον."
Ενώ ο ίδιος ο καλλιτέχνης σημειώνει: “ ... Οραματίζομαι μέσα από τα έργα μου και μέσα από την τέχνη μου να δώσω μηνύματα αισιοδοξίας στους συνανθρώπους μου, προσφέροντας ταυτόχρονα περισσότερο χρώμα , περισσότερη χαρά και πολύ αγάπη στην καθημερινότητα όλων μας . Μου είναι εξαιρετικά σημαντικό να εκφράζω τα συναισθήματά μου και να τα μοιράζομαι με τους συνανθρώπους μου - ιδιαίτερα στις μέρες μας - σε έναν κόσμο , που δυστυχώς προσπαθεί με κάθε τρόπο να μας αφαιρέσει την σκέψη και το συναίσθημα. Η τέχνη για εμένα είναι μέσο έκφρασης του εσωτερικού μου κόσμου με πολύχρωμους συνδυασμούς και χρώματα . Η δημιουργία με βοηθάει να ξεχνώ τα προβλήματα και την ρουτίνα της καθημερινότητάς μας .... "

Λίγα λόγια για την έκθεση 
Η έκθεση "ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ" περιλαμβάνει ένα μεγάλο κομμάτι του έργου που έχει δημιουργήσει ο Άκης τα τελευταία 11 χρόνια ( 2009 - 2020). Στην έκθεση συναντάμε τις πρώτες επαφές του Άκη με την καλλιτεχνική δημιουργία μέσω της γνωστής τέχνης του Graffiti και την εξέλιξή της από τον τοίχο στον καμβά. Στα έργα του Άκη βλέπουμε τις σπουδές και τους πειραματισμούς με το χρώμα, με το σχήμα και με την έκφραση μέσα από διάφορες τεχνικές.
Τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του ιού COVID19 κρατώντας αποστάσεις, φορώντας μάσκες προστασίας, κάνοντας χρήση αντισηπτικών σε ομάδες εντός και εκτός έκθεσης που δεν υπερβαίνουν τα 9 άτομα.