Τρίτη, 17 Μαΐου 2022

Σημαντική δωρεά στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας από τον Νικόλαο Κωστόπουλο

  • Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020 23:08
  • 1'
'Ενα κέντημα με χάνδρες που απεικονίζει μπουκέτο λουλουδιών, φιλοτεχνημένο από την αείμνηστη Υδραία Μαριγώ Κουτσουρίδα, πρόγονο του Δωρητή Νικόλαου Κωστόπουλο δόθηκε στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας.
Όπως επισημαίνεται από το ΙΑΜΥ, η αείμνηστη με αυτό το έργο είχε συμμετάσχει στο Διαγωνισμό της Διεθνούς Έκθεσης στο Παρίσι το 1889, κερδίζοντας το τρίτο βραβείο.
Στο κάτω μέρος του εξαιρετικού αυτού έργου, βρίσκεται τοποθετημένο το χάλκινο Μετάλλιο, έργο του χαράκτη Louis-Alexandre Botée, με το οποίο είχε βραβευθεί από τη Γαλλική Δημοκρατία και φέρει το όνομά της.
Για την Ιστορία αναφέρουμε ότι η αδελφή της Μαριγώς Κουτσουρίδα, Ελένη, είχε παντρευτεί τον Κυριάκο Βώκο ανιψιό του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη.
Ο κ. Κωστόπουλος δώρισε επίσης το Δίπλωμα του χάλκινου Μεταλλίου που είχε απονεμηθεί στη Μαριγώ Κουτσουρίδα, στο οποίο αναγράφονται τα εξής:
sfragidaRepublique Francaise
Ministere du Commerce de l’ Industrie et des Colonies
Exposition Universelle de 1889
Le Jury International des Recopenses
Decerne un diplome de
Medaille de Bronze
A Madame Coutsourida
Η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ Ντίνα Αδαμοπούλου ανέφερε για την δωρεά: "Εκφράζουμε τις εγκάρδιες ευχαριστίες μας στο σεμνό Υδραίο και Ευπατρίδη κύριο Νικόλαο Κωστόπουλο για τη δωρεά του στο Ι.Α.Μ.Υ. και τον συγχαίρουμε για αυτή την κίνηση. Ο ίδιος μας είπε ότι προχώρησε σε αυτή τη Δωρεά στο Μουσείο μας επειδή "εδώ ανήκουν, γιατί εδώ είναι το Σπίτι των Υδραίων και του Πολιτισμού".