Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σε διαδικτυακό φόρουμ διαλόγου η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ, Ντίνα Αδαμοπούλου

  • Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2021 10:17
  • 1'
Το βράδυ της Δευτέρας 1η Φεβρουαρίου 2021, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά Φόρουμ Διαλόγου, από την Ενορία και την Κοινότητα των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Bristol της Δυτικής Αγγλίας. Σε αυτό, κεντρική ομιλήτρια ήταν η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου και Μουσείου Ύδρας κα Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου, Αρχειονόμος και Ιστορικός, η οποία ανέπτυξε το θέμα: «Οι προϋποθέσεις και η προετοιμασία της Ύδρας για την έξοδό της στην Επανάσταση του 1821».
Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε από το ΙΑΜΥ:
Το Φόρουμ Διαλόγου, που τελεί υπό την ευλογία και αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κυρίου κ. Νικήτα, διοργανώνεται από τον Ιερατικώς Προϊστάμενο της Ενορίας και Κοινότητας του Bristol, Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Αναστάσιο Δ. Σαλαπάτα, έναν καταξιωμένο και δραστήριο Κληρικό. Ο ίδιος, στο προσωπικό του ιστολόγιο, αποτιμώντας την εκδήλωση και την ομιλία της κυρίας Ντίνας Αδαμοπούλου, έγραψε ότι «παρουσίασε το θέμα της με έναν επιστημονικό και ταυτόχρονα λογοτεχνικό λόγο, ο οποίος έρεε σαν ήρεμο και γλυκόλαλο ρυάκι. Τη Διευθύντρια του Ι.Α.Μ.Υ. προλόγισε, παρουσιάζοντας το βιογραφικό της, ο συνεργάτης του Μουσείου Εμμανουήλ Πούλος.
Στο Φόρουμ Διαλόγου συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και άλλοι συνομιλητές, οι οποίοι στη συνέχεια τοποθετήθηκαν πάνω στην ομιλία της κυρίας Αδαμοπούλου, προς την οποία έθεσαν διάφορες ερωτήσεις. Η Διευθύντρια του Ι.Α.Μ.Υ., με στοιχεία και ιστορικά τεκμήρια, έδωσε απαντήσεις σε όλα τα θέματα και ανέπτυξε ακόμα περισσότερο το θέμα το οποίο της είχε προταθεί να παρουσιάσει.
Αξίζει να αναφερθεί, ότι στο Φόρουμ Διαλόγου μετείχαν και άνθρωποι από την Ύδρα, φίλοι του Ι.Α.Μ.Υ., ανάμεσα στους οποίους ο Αναπληρωτής Καθηγητής Γλωσσολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Νίκος Παντελίδης, ο Δρ. Πάνος Κορωνάκης – Rolhf, ο Δάσκαλος κ. Γιώργος Βλαχοδημήτρης κ.α.
Εκφράζουμε ειλικρινείς ευχαριστίες στο σεβαστό μας π. Αναστάσιο για την πρόσκλησή του και τον συγχαίρουμε για το έργο του.

Πολυμέσα