Τρίτη, 20 Απριλίου 2021

Η ΥΔΡΑ και οι πτυχές του αγώνα μέσα από την παρουσίαση της Ντίνας Αδαμοπούλου στο επετειακό αφιέρωμα του «Special Report»

  • Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021 14:34
  • 1'
Την εβδομάδα που η χώρα τιμά την Επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, ο Τάσος Τέλλογλου και το «Special Report» παρουσιάζουν, σε δύο έκτακτες και άκρως ενδιαφέρουσες εκπομπές, την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Μαρτίου, στις 16:00, ένα μεγάλο αφιέρωμα για τις ιστορικές αλήθειες και τους μύθους γύρω από τα γεγονότα που καθόρισαν την Ελληνική Ανεξαρτησία.
Η ιστορικός και Διευθύντρια του Ι. Α. Μ. Υ. Ντίνα Αδαμοπούλου συζητά με τον Τάσο Τέλλογλου και παρουσιάζει πτυχές του Αγώνα, μέσα από το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας αλλά και από το Κάστρο του Κάβου, όπου και ο Ανδριάντας του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη.
Μέσα από τη μελέτη ιστορικών αρχείων και την καταγραφή των όσων άφησε πίσω της η Επανάσταση σε ιστορικούς τόπους, όπως το Μεσολόγγι, το Ναύπλιο και η Ύδρα, το «Special Report» στον ΑΝΤ1, επιχειρεί μια ιστορική αναδρομή σε όσα καθόρισαν και καθορίζουν την εικόνα που έχουμε για την Επανάσταση.
Τετάρτη 24 και Πέμπτη 25 Μαρτίου, στις 4.00 το απόγευμα, στην εκπομπή «Special Report», μαθαίνουμε: Πότε και πώς ξεκίνησε η Επανάσταση; Ποια ήταν η πραγματικότητα της εποχής, στον Ελληνικό χώρο και την οθωμανική αυτοκρατορία; Πώς διδασκόμαστε την Επανάσταση και πώς την αντιμετωπίζουν οι Τούρκοι; Τι ρόλο έπαιξαν οι ήρωες του 1821 και πώς ιδρύθηκαν οι μυστικές οργανώσεις του Αγώνα;