Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022

Με εξαιρετική επιτυχία η θεατρική παράσταση «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» στην ταράτσα του ΙΑΜΥ

  • Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2021 19:09
  • 1'
Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το βράδυ του Σαββάτου 10 Ιουλίου 2021, η Θεατρική παράσταση «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι», Βασισμένη στο σπουδαίο έργο του Εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού , στην ταράτσα του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας.
Την καταπληκτική αυτή παράσταση, είχαν συνδιοργανώσει το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας και η Διευθύντριά του, Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου, το Σωματείο «Ύδρα21» και ο Πρόεδρός του, Γιάννης Στεφανής, και η Καλλιτεχνική Εταιρεία Αξάνα.
Η παράσταση, που ομολογουμένως συγκίνησε το κοινό, ήταν ένας ποιητικός διάλογος του Σολωμικού αριστουργήματος με ψήγματα από την ποίηση του Byron, σε πρωτότυπη μουσική και κείμενο του Γιώργου Στεφανακίδη, που είχε την ιδέα και τη σκηνοθεσία της παράστασης. Στη σκηνή του Ι.Α.Μ.Υ., η Εβελίνα Αραπίδη, η Μάιρα Μηλολιδάκη και ο Βαγγέλης Ρόκκος ερμήνευσαν μοναδικά το έργο απαθανατίζοντας τις τελευταίες στιγμές των Μεσολογγιτών και την υπερβατική τους εξαΰλωση προς την Ελευθερία. Μουσικά επένδυσε την παράσταση ο δημιουργός της Γιώργος Στεφανακίδης με κιθάρα και ο Βαγγέλης Ρόκκος με ακορντεόν. Τα Κοστούμια επιμελήθηκε η Hallelujah Design και το φωτισμό ο Μάριος Κουτσουρέλης, ενώ την Παραγωγή είχε η «Ευτοπία».
Τη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους: ο Δήμαρχος Γιώργος Κουκουδάκης, η Αντιδήμαρχος Μαίρη Κάτσικα, η Δημοτική Σύμβουλος Παναγιούλα Δασκαλάκη, ο πρ. Δήμαρχος Κώστας Αναστόπουλος, ο πρ. Υπουργός Ανδρέας Ανδριανόπουλος, ο Πρόεδρος του Σωματείου «Ύδρα21» Γιάννης Στεφανής με τη σύζυγό του, ο Συντονιστής της Πρωτοβουλίας 1821-2021 και σύμβουλος στην Εθνική Τράπεζα, Ιωάννης Μάνος, η ηθοποιός και σκηνοθέτιδα Τατιάνα Λύγαρη, η Πρόεδρος των Ξενοδόχων Ύδρας Μαρία Πιερρουτσάκου - Κλαδάκη, ο Δικηγόρος και Μέλος του Δ.Σ. του Μουσείου Πόλεως Αθηνών Αντώνης Βογιατζής, ο αρχιτέκτων, ερευνητής και συγγραφέας Αλέξανδρος Τζώνης με τη σύζυγό του, η Δικηγόρος Τζένη Σοφιανού, η δασκάλα και ηθοποιός Ματίνα Ντούσκου, η σχεδιάστρια Έλενα Βότση, ο Δικηγόρος Ηρακλής Κόντος και άλλοι πολλοί.
Στο τέλος της παράστασης η Διευθύντρια του Ι.Α.Μ.Υ. ευχαρίστησε τους παρισταμένους για την παρουσία τους και τους προσκάλεσε να παραβρεθούν το επόμενο Σάββατο, 17 Ιουλίου 2021 στις 9.00 το βράδυ, στη μουσική παράσταση «Mare Nostrum» (Στην αγκαλιά σου θάλασσα), με τραγούδια από όλη τη Μεσόγειο.