Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022

Eγκαίνια της Έκθεσης του Ζωγράφου Θεόφιλου στο ΙΑΜΥ το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου

  • Τετάρτη, 01 Σεπτεμβρίου 2021 11:43
  • 1'

Το Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας τιμά τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, μέσα από δράσεις και εκδηλώσεις αφιερωμένες στη μεγάλη Ιστορική Επέτειο.

Κορυφαία εκδήλωση αποτελεί η μεγάλη Έκθεση με έργα του «ζωγράφου της Επανάστασης», του γνωστού σε όλους Θεόφιλου (Χατζημιχαήλ).

Το Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας έχει την χαρά να φιλοξενήσει στο Μουσείο 12 μεγάλα έργα του ξακουστού ζωγράφου, από τη συλλογή του Μουσείου Θεόφιλου του Δήμου Μυτιλήνης, στο πλαίσιο υπογραφής μνημονίου συνεργασίας του Ι.Α.Μ.Υ. με το Δήμο Μυτιλήνης.

Τα έργα αυτά είναι Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και η μεταφορά τους από τη Μυτιλήνη στην Ύδρα εγκρίθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021 στις 8.30 το βράδυ, η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ Ντίνα Αδαμοπούλου προσκαλεί στα εγκαίνια της Έκθεσης του Θεόφιλου.

Την εκδήλωση πρόκειται να τιμήσουν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, ο Αντιδήμαρχος επί των Πολιτιστικών Παναγιώτης Τσακύρης, εκπρόσωποι φορέων του ακριτικού νησιού και πολλοί επισκέπτες και φίλοι του Ι.Α.Μ.Υ.