Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022

Ενθουσίασε η μουσική βραδιά με «Τα τραγούδια της Μεσογείου» στο Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας

  • Σάββατο, 04 Σεπτεμβρίου 2021 15:41
  • 1'
Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η σπουδαία μουσική παράσταση «Τα τραγούδια της Μεσογείου», που παρουσιάστηκε στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας το βράδυ της Παρασκευής 3 Σεπτεμβρίου 2021.
Έγραψε για την μουσική παράσταση το Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας:


Ένα μουσικό θαλασσινό ταξίδι στα ιστορικά λιμάνια της Μεσογείου, με μελωδίες που συγκινούν, απόλαυσε το κοινό μετά από πρόσκληση του Ι.Α.Μ.Υ. και του Σωματείου «ΥΔΡΑ21». Θαλασσινό ταξίδι με τη χαρισματική φωνή της σπουδαίας τραγουδίστριας Αθηνάς Ρούτση και χαρισματικούς μουσικούς από την Αμαξοστοιχία - Θέατρο «Το τρένο στο Ρουφ».
Η εκδήλωση άνοιξε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη Μνήμη του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, μετά από παράκληση της Διευθύντριας του Ι.Α.Μ.Υ. Ντίνας Αδαμοπούλου, η οποία χαρακτήρισε τον αείμνηστο Μίκη ογκόλιθο του μουσικού μας Πολιτισμού. Στη συνέχεια, η κυρία Αδαμοπούλου, αφού σημείωσε ότι η μουσική παράσταση αφιερώνεται στον ίδιο, παρουσίασε στο κοινό το μουσικό σχήμα και αναφέρθηκε στην παράσταση.
Μετά τη μουσική περιπλάνηση, την οποία απόλαυσαν οι παριστάμενοι, χαιρέτησε συγκινημένη η ηθοποιός και σκηνοθέτιδα Τατιάνα Λύγαρη, δημιουργός του «Τρένου στο Ρουφ» και ο Επιχειρηματίας κ. Πάνος Μανιάς εκ μέρους του Σωματείου «ΥΔΡΑ21».
Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, η Αντιδήμαρχος Ύδρας Μαίρη Κάτσικα, ο Αντιδήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Τσακύρης, η Δημοτική Σύμβουλος Ύδρας Παναγιούλα Δασκαλάκη, ο Λιμενάρχης Ύδρας Γαβριήλ Χαραλαμπίδης, ο εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος Μανώλης Σκόρρας, ο Αντιπρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών Υποστράτηγος Νικόλαος Χιονής, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου «Κιβωτός του Γένους» Μυτιλήνης, Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Δεληγιάννης και Κώστας Τσακίρης αντίστοιχα, η Γενική Διευθύντρια των Γενικών Αρχείων του Κράτους Αμαλία Παππά, η ιστορικός τέχνης Λουΐζα Καραπιδάκη, ο πρ. Υπουργός Ανδρέας Ανδριανόπουλος, ο Γυμνασιάρχης Δημήτρης Σαράντης, η εικαστικός Ρένα Τζολάκη και άλλοι.
Στο τέλος της βραδιάς, η Διευθύντρια του Ι.Α.Μ.Υ. υπενθύμισε τα Εγκαίνια της Έκθεσης με έργα του Θεόφιλου από τη Μυτιλήνη, που θα πραγματοποιηθούν σήμερα, Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021, στις 8.30 το βράδυ."