Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021

Ολοκληρώθηκαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα στο ΙΑΜΥ στο πλαίσιο της Έκθεσης έργων του Θεόφιλου

  • Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021 14:22
  • 1'
Με ιδιαίτερη επιτυχία, ολοκληρώθηκαν οι δράσεις που οργανώθηκαν από το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας στο πλαίσιο της Έκθεσης έργων του Θεόφιλου «Η Ιστορία είναι άνεμος…».
Στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα συμμετείχαν οι μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου της Ύδρας με τους Εκπαιδευτικούς τους. Σκοπός του Εκπαιδευτικού Προγράμματος ήταν να γνωρίσουν τα παιδιά με βιωματικό τρόπο το έργο του Θεόφιλου.
Την τελευταία ημέρα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και της απόφασης αναστολής λειτουργίας των Σχολείων από την Περιφέρεια Αττικής, δεν κατέστη δυνατή η προσέλευση των Δημοτικών Σχολείων. Αντ’ αυτού, ανακοινώθηκε από το Ι.Α.Μ.Υ. η υλοποίηση Εκπαιδευτικού Προγράμματος για παιδιά και γονείς ηλικίας 6 έως 12 ετών. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και το Εργαστήριο για Εκπαιδευτικούς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα ολοκληρώθηκαν με τη βιωματική προσέγγιση του έργο του Θεόφιλου, με Εργαστήριο Ενσυνειδητότητας, το οποίο απευθυνόταν σε ενήλικες.
Τη διοργάνωση των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων είχε η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας Ντίνα Αδαμοπούλου, ενώ το σχεδιασμός και την υλοποίηση η Ιστορικός Τέχνης Λύντια Πετροπούλου, Εικαστική Εκπαιδευτικός, Εκπαιδεύτρια Ενσυνειδητότητας.
Με αυτές τις δράσεις, ολοκληρώθηκε το αφιέρωμα του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας στο έργο του Θεόφιλου. Τα έργα του μεγάλου ζωγράφου αναχώρησαν από το Ι.Α.Μ.Υ. και την Ύδρα με τον ίδιο τρόπο που έφθασαν. Η Διευθύντρια του Ι.Α.Μ.Υ. Ντίνα Αδαμοπούλου ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της Έκθεσης έργων του Θεόφιλου και των Εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Αδιαμφισβήτητα, το «πέρασμα» του Θεόφιλου από την Ύδρα άφησε εποχή.