Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021

ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ: «Μιλάμε για τον Ναύαρχο Κουντουριώτη»

  • Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2021 17:59
  • 1'
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Ιστορίας στην εκπομπή «Ιστορία και όχι μόνο» που παρουσιάζει στο διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό syzefxi.gr, πραγματοποιεί αφιέρωμα στον Υδραίο Ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη, την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 6.00 το απόγευμα.
Σε αυτή την εκπομπή είναι προσκεκλημένη η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας Ντίνα Αδαμοπούλου, η οποία θα μιλήσει για την επίδραση του τόπου γέννησης και της οικογένειας στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του Παύλου Κουντουριώτη, καθώς επίσης για το τέλος της ζωής του, τη συγκινητική τελετή της κηδείας του στην Ύδρα και τη διαθήκη του Ναυάρχου.


"ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΡΧΟ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ"

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ.
Την Κυριακή 7 Noεμβρίου στις 6 το απόγευμα θα μεταδοθεί από τον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό syzefxi.gr η έκτη εκπομπή του ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ. την οποία έχει επιμεληθεί και θα παρουσιάσει ο Λεωνίδας Τσιαντούλας. H εκπομπή έχει τίτλο: «Μιλάμε για τον Ναύαρχο Κουντουριώτη».
Θα μιλήσουμε για έναν άνθρωπο που υπήρξε καθοριστικός παράγοντας και κορυφαίος πρωτεργάτης των πολεμικών και πολιτικών εξελίξεων, που σφράγισαν την ιστορία της Ελλάδος κατά το πρώτο τέταρτο του 20ου αιώνα, σε μια προσπάθεια να συνθέσουμε τις ψηφίδες που απαρτίζουν την ιστορική του προσωπογραφία.
Συμμετέχουν:
Ντίνα Αδαμοπούλου, Διευθύντρια Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας, Ιστορικός – Αρχειονόμος
Στέφανος Μίλεσης, Συγγραφέας – Ιστορικός Ερευνητής 
Πλωτάρχης (Ο) Παναγιώτης Γέροντας ΠΝ, Επιτελής Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού, Ιστορικός
Αρχιπλοίαρχος (ΥΙ) Αριστείδης Διαμαντής ΠΝ, Κυτταρολόγος, Συγγραφέας – Ιστορικός Ερευνητής
Mπορείτε να ακούσετε την εκπομπή και να συμμετέχετε στο chat εδώ: https://www.syzefxi.gr/listen-live-chat/