Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021

Υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης και του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.Ι.Σ).

  • Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021 17:24
  • 1'
Τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021 υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης και του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.Ι.Σ).
Το μνημόνιο υπέγραψαν ο Πρόεδρος του ΕΛ.Ι.Ν.Ι.Σ κ. Κωνσταντίνος Μαζαράκης - Αινιάν και ο Πρόεδρος του Ν.Μ. Κρήτης ο κ. Εμμανουήλ Πετράκης.
mnsynΜε την υπογραφή του μνημονίου υπηρετείται με τον καλύτερο τρόπο ένας από τους στόχους του ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ. που είναι η συνεργασία, στο πλαίσιο αμοιβαιότητας, µε τα Ναυτικά Μουσεία και η συμβολή στο έργο τους με σκοπό την καλύτερη προβολή και διατήρηση της Ναυτικής Κληρονομιάς και της Ιστορίας του τόπου μας.
Παρευρέθησαν από πλευράς ΕΛ.Ι.Ν.Ι.Σ ο Αντιπρόεδρος κ. Λεωνίδας Τσιαντούλας, ο Γεν. Γραμματέας κ. Αριστείδης Καθρέπτας και τα μέλη κα. Κρίστυ Ε. Ιωαννίδου και κ. Γεώργιος Μαραγκουδάκης. Από πλευράς Ναυτικού Μουσείου Κρήτης παρέστησαν η Αναπλ. Γεν. Γραμματέας κα. Ελευθερία Δούκα, ο Ταμίας κ. Νικόλαος Μπινάκης, και τα μέλη κ. Σήφης Μαρκάκης, και ο κ. Γεώργιος Σαμαρτζής.mazarpetr
Το αποτέλεσμα της υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας μας με το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, έναν από τους σπουδαιότερους φορείς διατήρησης και προβολής της Ναυτικής Ιστορίας και Παράδοσης της χώρας μας, σύντομα θα αρχίσει να γίνεται εμφανές με σοβαρές συνέργειες ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.