Κυριακή, 03 Ιουλίου 2022

Άκης Σιδέρης: "Ελάτε να ομορφύνουμε τις ψυχές μας μέσα από το παιχνίδι του θεάτρου"

  • Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022 11:22
  • 1'

H Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ύδρας όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, ξεκινά δωρεάν μαθήματα ενηλίκων και νέων μέσα από το "Πειραματικό Εργαστήρι Θεάτρου".

Σε αυτό το εγχείρημα, καθοδηγητής θα είναι ο γνωστός ηθοποιός-σκηνοθέτης, συνεργάτης της ΚΕΔΥ,  Άκης Σιδέρης.

"Στόχος μας είναι το ψυχοθεραπευτικό μας ταξίδι μέχρι την τελική παράσταση", θα αναφέρει με ενθουσιασμό στην "ΦτΥ" ο Άκης Σιδέρης, που κάνει κάλεσμα σε όλους τους συμπολίτες μας επιθυμούν να πραγματοποιήσουν αυτό το μαγικό ταξίδι.

Και συνεχίζει: "Είναι ένα ταξίδι με διάθεση για επικοινωνία, ομαδικότητα και θεατρικό παιχνίδι. Γιατί το «Θέατρο» δεν ξεκίνησε επειδή κάποιος αποφάσισε να γράψει ένα έργο. Γεννήθηκε, νομίζω, όταν οι άνθρωποι ανακάλυψαν την ανάγκη μέσα από έναν ρόλο να επικοινωνήσουν με ένα άλλο πρόσωπο και σ' έναν κόσμο διαφορετικό από εκείνο που ζούσαν".

"Επιθυμία μας", λέει ο Άκης Σιδέρης, "είναι η ίδρυση δυο θεατρικών σκηνών: Του "Πειραματικού Θέατρου Ύδρας" που έχει ως στόχο του την προβολή και ανάδειξη Νεοελλήνων συγγραφέων, και του "Λαϊκού θέατρου Ύδρας" που στοχεύει στην θεατροποίηση ιστοριών που περιλαμβάνουν και αναδεικνύουν τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας,  της Ύδρας μας. Στις φιλοδοξίες μας είναι η συνεργασία μας με άλλους Δήμους και η παρουσία μας σε κρατικούς οργανισμούς".

Ο Άκης Σιδέρης προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο στο Πειραματικό Θέατρο του νησιού μας: "Μόνο με την δική σας διάθεση για επικοινωνία θα πετύχουμε τους στόχους μας! Ελάτε λοιπόν να ομορφύνουμε τις ψυχές μας μέσα από το "παιχνίδι" του θέατρου. Εξάλλου το θέατρο δεν είναι μόνο η παράσταση. Είναι μια διαδικασία πολύπλοκη, κοινωνική, βαθύτατα παιδευτική, που αγγίζει τις αρχέτυπες ανάγκες του ανθρώπου για δράση (παιχνίδι), θεραπεία ψυχής και θέασης του κόσμου. Και όλα αυτά θα γίνουν μέσα από ψυχοσωματικές ασκήσεις, αυτοσχεδιασμούς, συνδημιουργία... και ό,τι άλλο περιλαμβάνει η χαρά του παιχνιδιού αυτού. Είστε έτοιμοι; Αρχικά δηλώστε συμμετοχή στο  kedydras@gmail.com ή τηλεφωνήστε στο: 2298053365. Μετά φορέστε τα πιο άνετα ρούχα σας και σας περιμένω."