Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022

ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ: Επετειακή Εκδήλωση με θέμα «Τα Αρμαμέντα της Ελευθερίας»

  • Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022 14:22
  • 1'

Την Τετάρτη 23 Μαρτίου στις 18:30, στο χώρο των γραφείων του ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ. (κτίριο Impact Hub Αthens, Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή)

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ.) και η ΑΡΤΕΟΝ Εκδοτική προσκαλούν σε επετειακή εκδήλωση με αφορμή την έκδοση του βιβλίου με τίτλο “Τα Αρμαμέντα της Ελευθερίας”

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

Δήμητρα Κουκίου: “Ο σημαντικός ρόλος του Ναυτικού Αγώνα στην επιτυχία της Ελληνικής Επανάστασης

Δημήτρης Μπαλόπουλος: “Η καθημερινότητα των πληρωμάτων των ελληνικών καραβιών στην Ελληνική Επανάσταση

Λεωνίδας Γουργουρίνης: “Το κούρσος και η πειρατεία πριν και κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης.”

Άρης Τσικοντούρης: “Ένα πανόραμα των σκαριών της Ελληνικής Επανάστασης”.

Η επετειακή εκδήλωση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 23 Μαρτίου στις 18:30, στο χώρο των γραφείων του ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ. (κτίριο Impact Hub Αthens, Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή)

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η ΑΡΤΕΟΝ Εκδοτική, με την επιστημονική υποστήριξη του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας, παρουσιάζει την νέα της έκδοση με τίτλο “Τα Αρμαμέντα της Ελευθερίας”. Η ΑΡΤΕΟΝ Εκδοτική, σταθερά προσανατολισμένη στην ανάδειξη της ιστορικής ναυτικής κληρονομιάς, προσφέρει με αυτή την έκδοση μια ουσιαστική προσέγγιση της δύναμης του ελληνικού στόλου, την εξέλιξη της ναυπηγικής τέχνης, καθώς και την τυπολογία των καραβιών που έλαβαν μέρος στον Αγώνα του 1821, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα άγνωστες πτυχές για τα κατορθώματα των πλοιοκτητών και των θρυλικών ναυμάχων. Με αφορμή τα διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα μοναδικό ταξίδι, κυριολεκτικά και μεταφορικά, στο κλίμα, την ένταση, και το μεγαλείο του ναυτικού Αγώνα.

Το βιβλίο είναι διαθέσιμο μέσω ηλεκτρονικών ή τηλεφωνικών παραγγελιών στον κεντρικό διανομέα (www.ebooks.gr).

 

Θα τηρηθούν τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα covid 19 για κλειστούς χώρους.