Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022

Έκθεση ζωγραφικής του Ανδρέα Κοντέλλη στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας

  • Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022 20:07
  • 1'

Το Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας και η Διευθύντρια Ντίνα Αδαμοπούλου προσκαλούν το Σάββατο 30 Απριλίου 2022, στα εγκαίνια της έκθεσης Ζωγραφικής του Ανδρέα Κοντέλλη με τίτλο «Αναστοχασμός».
erga5Ο Ανδρέας Κοντέλλης είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ζωγράφους  της γενιάς του με σπουδές στην ΑΣΚΤ, μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο και υποτροφίες. Έχει διανύσει μια αναγνωρίσιμη πορεία με πάνω από 20 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πάνω από 60 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Το έργο του Κοντέλλη αποτυπώνει στην πραγματικότητα την ψυχή του καλλιτέχνη. Με οδηγό την προσωπική του ευαισθησία και με  έντονη  την διάθεση  να ενώσει αρμονικά ιστορία και τέχνη, ιχνηλατεί ανάμεσα στα δύο και τα ενώνει  με μια υπέροχη εικαστική έκφραση γράφοντας με τον «Αναστοχασμό του»  τη δική του ιστορία στο Μουσείο της Ύδρας.
Γράφει για την τελευταία ενότητα των έργων του «Αναστοχασμός» η ιστορικός τέχνης Λουΐζα Καραπιδάκη: «Εικόνες της Ύδρας και Σύμβολα του Αγώνα συνθέτουν την εικαστική αφήγηση του ζωγράφου, ύστερα από μια εκ βαθέων αναδίφηση στις βασικές έννοιες της αντίστασης και της ελευθερίας.
Ο αγαπημένος Τόπος, η  Ύδρα, με τη βραχώδη και απρόσιτη όψη της, συνδιαλέγεται με τα σπαράγματα της μνήμης του Αγώνα, τα σύμβολα και τις μορφές, στις εξπρεσιονιστικής γραφής συνθέσεις του καλλιτέχνη.
Τα έργα του, κυρίως μεγάλων διαστάσεων λάδια σε καμβά, συμπλέουν στον αφηγηματικό  ιστό της έκθεσης μαζί με σχέδια σε χαρτί, όπου μορφές της εξέγερσης έχουν αποδοθεί από σύγχρονα πρόσωπα».

Επιμέλεια έκθεσης: Λουίζα Καραπιδάκη, Ιστορικός Τέχνης