Κυριακή, 28 Μαΐου 2023

15 ΧΡΟΝΙΑ Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη

  • Δευτέρα, 30 Μαΐου 2022 11:06
  • 1'
aflask15xronia15 Χρόνια Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, αποτελεί συνέχεια του έργου που άρχισε το 1993 η Βιβλιοθήκη «Καίτη Λασκαρίδη», την οποία ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Λασκαρίδης στη μνήμη της συζύγου του Καίτης, με έδρα το Νέο Φάληρο. Μετά από 13 χρόνια συνεχούς εξέλιξης, παρουσίας και προσφοράς στον χώρο του Πολιτισμού και της Παιδείας αποφασίζεται η μεταστέγαση της βιβλιοθήκης στον Πειραιά, γενέτειρα της Καίτης Λασκαρίδη.

Η μεταφορά στον Πειραιά σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα, το οποίο επισφραγίζεται με την ίδρυση του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη. Οι ιδρυτές του, πιστοί στην πορεία που έχει ήδη χαραχτεί, θέτουν ως στόχο να συνεχίσουν και να εξελίξουν τις δράσεις με σκοπό το Ίδρυμα να αποτελέσει ένα φάρο πολιτισμού και μια κιβωτό γνώσης ανοικτή σε όλους: παιδιά, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, πανεπιστημιακούς, ερευνητές, ανθρώπους όλων των ηλικιών και κοινωνικών ομάδων, χωρίς διακρίσεις, χωρίς στερεότυπα.

"Ελπίδα για τον πολιτισμό υπάρχει και θα υπάρχει όσο υπάρχουν παιδιά με δίψα για γνώση, φρέσκες και καινοτόμες ιδέες, ανάγκη για ευκαιρία για μάθηση και όσο yπαρχουν δάσκαλοι με αγάπη και μεράκι που θα εμφυσήσουν στους μαθητές αυτή την αγάπη για τον πολιτισμό, την παιδεία."
Μαριλένα Λασκαρίδη