Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2023

Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη - Παρουσίαση της έκδοσης «Πολεμικό Ναυτικό – Ιστορία & Τέχνη».

  • Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022 10:44
  • 1'

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, παρουσιάζει την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 19.00, την τελευταία του  έκδοση «Πολεμικό Ναυτικό – Ιστορία & Τέχνη».

Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα  συνεργασίας του Ιδρύματος Αικατερίνη Λασκαρίδη και του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού. Το βιβλίο προσφέρει μία σπάνια ευκαιρία στο ευρύ κοινό να ξεναγηθεί στην ιστορία της ναυτικής μας παράδοσης μέσα από 170 και πλέον μοναδικά  έργα τέχνης που ανήκουν στη συλλογή του  Πολεμικού Ναυτικού. Μέσα από τις σελίδες του παρουσιάζονται έργα σημαντικών Ελλήνων Καλλιτεχνών πολλά εκ των οποίων για πρώτη φορά. Πιο συγκεκριμένα απεικονίζονται σημαντικά ναυτικά γεγονότα, τα πλοία των Ελλήνων, αλλά και όλοι  οι πρωταγωνιστές του Ναυτικού Έπους από την αρχαιότητα έως τις ημέρες μας.

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο εδώ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο στον χώρο του Μεγάρου της Παλιάς Βουλής, Σταδίου 13.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και ο  Πάνος Λασκαρίδης, Πρόεδρος του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, Υποναύαρχος ε.τ. ΠΝ.

Θα μιλήσουν: ο Πλοίαρχος  Νικόλαος Ευγένιος Μπάδρας, ΠΝ, Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, η Ιστορικός,  Ευαγγελία Πάλλα και ο  Ιστορικός Τέχνης, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Μάνος Στεφανίδης

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο  Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Αικατερίνη Λασκαρίδη, Επίτιμος Αρχηγός Στόλου, Αντιναύαρχος ε.α. ΠΝ, Κωνσταντίνος Μαζαράκης – Αινιάν

Έξοδος Στην Ύδρα