Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2023

Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη: Περιπλανήσεις στο Αιγαίο - Τα νησιά από τον 16ο αιώνα έως σήμερα

  • Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022 08:35
  • 1'

Διαδικτυακές συναντήσεις μέσα από ένα σπάνιο και πλούσιο εικονογραφικό υλικό, με την ιστορικό και χαρισματική ξεναγό Ιόλη Βιγγοπούλου.

andr parosΠοια νησιά επισκέπτονταν οι δυτικοευρωπαίοι περιηγητές και γιατί; Τι παρατηρούσαν και τι κατέγραφαν; Τι διασώζεται μέχρι σήμερα; Πώς αναδύεται ο νησιωτικός πολιτισμός;

Μετά την επιτυχία των διαδικτυακών ξεναγήσεων στη Μικρά Ασία, το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη διοργανώνει έναν νέο κύκλο συναντήσεων με θέμα το Αιγαίο Πέλαγος. Με αφορμή τον διαδικτυακό τόπο Travelogues – Με το Βλέμμα των Περιηγητών, η δράση αυτή έχει στόχο να ταξιδέψει το κοινό στη νησιωτική παράδοση του Αιγαίου από τον 16ο αιώνα μέχρι σήμερα.
Τα νησιά, που οι περισσότεροι τα επισκεπτόμαστε κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, χωρίς ωστόσο να μαθαίνουμε για την ιστορία και τον πολιτισμό τους, «κρύβουν» στο παρελθόν και την παράδοσή τους μοναδικά στοιχεία, που θα τα ανακαλύψουμε βήμα-βήμα σε οκτώ διαδικτυακές συναντήσεις.
Μέσα από σπάνιο και πλούσιο εικονογραφικό υλικό, η ιστορικός και χαρισματική ξεναγός Ιόλη Βιγγοπούλου θα μας συνοδεύει σε αυτό το οδοιπορικό, για να ανακαλύψουμε τις αρχαιότητες, τη μυθολογία, τις παραδόσεις και άλλα πολλά «μυστικά» των νησιών του Αιγαίου.


Πρόγραμμα


11 Ιανουαρίου: Βόρειες Κυκλάδες


25 Ιανουαρίου: Κεντρικές Κυκλάδες


8 Φεβρουαρίου: Νότιες Κυκλάδες


22 Φεβρουαρίου: Δυτικές Κυκλάδες


8 Μαρτίου: Κρήτη


22 Μαρτίου: Δωδεκάνησα


5 Απριλίου: Βορειοανατολικό Αιγαίο


26 Απριλίου: Βόρειο ΑιγαίοΗ συμμετοχή και παρακολούθηση των περιηγήσεων είναι δωρεάν και θα γίνεται μέσα από την πλατφόρμα zoom.
Εγγραφή: https://bit.ly/3hoKf7s

Κεντρική Φωτό - Ενδυμασίες γυναικών της Κιμώλου. Πηγή: Travelogues

progr laskaridi01230423

Έξοδος Στην Ύδρα