Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023

Με μεγάλη επιτυχία η κοπή πίτας του Υδραϊκού Συνδέσμου Πειραιά - Διεξήχθησαν Γ.Σ. και Εκλογές για νέο Δ.Σ.

  • Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2023 15:05
  • 3'

Πλήθος μελών και φίλων του Υδραϊκού Συνδέσμου Πειραιά συναντήθηκαν το πρωί της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου στα γραφεία του Υ.Σ.Π για την Γενική Συνέλευση που συνδυάστηκε με την κοπή της βασιλόπιτας αλλά και εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Η Πρόεδρος του Υ.Σ.Π. Άννα Βάρκα Μαυροειδάκου, άνοιξε τη Γενική Συνέλευση ενημερώνοντας για αρκετά θέματα του Συνδέσμου, τονίζοντας το κοινωνικό έργο και την βοηθητική όσο και αθόρυβη στάση του Υ.Σ.Π. προς τα μέλη του και τους Υδραίους.

Μίλησε για τα οικονομικά του Συνδέσμου, έσοδα και έξοδα, ενώ υπογράμμισε το συνολικό τους έργο, μη παραλείποντας την αναγκαιότητα ύπαρξης του ιστορικού συνδέσμου, που στηρίζει τον πατριωτισμό και τις θετικές προσπάθειες. Η κ. Βάρκα, ευχαρίστησε το Κοινωφελές Ίδρυμα Στυλιανού και Μαρίας Βέτιμη για την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρει στον Σύνδεσμο. Έκανε λόγο ακόμα για την οικονομική στήριξη που θα έπρεπε κανονικά να δίνει ο Δήμος Ύδρας, ώστε να μπορεί ο Υ.Σ.Π. να αντιμετωπίσει λειτουργικά έξοδα και να φέρει εις πέρας τις δράσεις του. 

Στη συνέχεια η κ. Βάρκα έδωσε το βήμα στον Δήμαρχο Ύδρας Γιώργο Κουκουδάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο του Βιολογικού Καθαρισμού, την έγκριση του τεχνικού προγράμματος που επεσήμανε ότι είναι αποτέλεσμα διαρκών αγώνων, διεκδικήσεων και συστηματικής δουλειάς και την μόνιμη εγκατάσταση του γλυπτού "Ήλιος" του διάσημου Αμερικανού καλλιτέχνη Jeff Koons το οποίο θα αποτελέσει τοπόσημο του νησιού. Απαντώντας στην κ. Βάρκα σχετικά με την ενίσχυση του Δήμου προς τον Υ.Σ.Π. την ενημέρωσε ότι είναι μια διαδικασία δύσκολη και άφησε να εννοηθεί ότι κατόπιν επίσημου αιτήματος του Συνδέσμου, ο Δήμος θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί.

Τον λόγο έλαβε επίσης, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ύδρας Παναγιώτης Μανίκης, ο οποίος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για όσα έχει κάνει, αναφερόμενος ότι το έργο του Βιολογικού άργησε. Στη συνέχεια απάντησε στον κ. Κουκουδάκη για το γλυπτό του Koons που θα μείνει μόνιμα στο νησί μας, ότι δεν αποτελεί "τοπόσημο" όπως ανέφερε ο δήμαρχος. "Η Ύδρα δεν έχει ανάγκη από "τοπόσημα", τα έχει ήδη". υπογράμμισε ο κ. Μανίκης. Για να συνεχίσει: "Ως εκ τούτου θα είναι κάτι το οποίο μπαίνοντας στο βαπόρι κανείς, το βλέπει και είναι πολύ όμορφο. Στην πλειοψηφία των ανθρώπων τους αρέσει γιατί υπάρχουν και άλλοι που δεν τους αρέσει το γλυπτό. Όσον αφορά στη βοήθεια στους πολιτιστικούς συλλόγους, ο Δήμος έχει την δυνατότητα να ενισχύσει, περιλαμβάνοντας τον πολιτισμό στα έξοδά του και τον προϋπολογισμό του. Υπάρχουν σύλλογοι που πρέπει να αναγνωριστεί το έργο τους και να συνεχίσουν όχι μόνο υλικά αλλά και ηθικά. Δεν έχω να πω πολλά πράγματα ούτε να υποσχεθώ γιατί δεν είμαι πολιτικός εξ επαγγέλματος. Είμαι κοντά στην Ύδρα όλα αυτά τα χρόνια και δεν χρειαζόταν να είναι κανείς κάθε μέρα εκεί. Γιατί έχω μια κριτική λέει, ότι είμαι επισκέπτης του Σαββατοκύριακου. Νομίζω ότι ο καθένας κρίνεται από την προσφορά του σε καίρια και ευαίσθητα σημεία. Σίγουρα το πεδίο είναι πολύ δύσκολο και δεν είναι εύκολο κανείς να εκλαϊκίζει την πολιτική, γιατί μπαίνει στην πολιτική με το να βάλει υποψηφιότητα. Έχω μια μεγάλη εμπειρία από την δημόσια διοίκηση. Δέκα χρόνια Διευθυντής σε δημόσια νοσοκομεία, γνωρίζεις τουλάχιστον πώς δουλεύει το δημόσιο από την καλή του πλευρά."

Καταλήγοντας ο κ. Μανίκης ευχήθηκε καλή συνέχεια στο έργο του Υδραϊκού Συνδέσμου Πειραιά.

Κατόπιν μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Λευτέρης Κεχαγιόγλου, ενημερώνοντας το κοινό ότι σύντομα μετά τις εθνικές εκλογές θα γίνουν γνωστές οι εξαγγελίες της παράταξής του.

Μετά τη Γενική Συνέλευση ακολούθησε, η Κοπή της Βασιλόπιτας που ευλόγησε ο Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Βάρκας.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με δεξίωση που περιελάμβανε πεντανόστιμα εδέσματα και αναψυκτικά, ενώ ακολούθησε η εκλογική διαδικασία όπου σύντομα θα έχουμε τα αποτελέσματα.

Την όμορφη πατριωτική συνάντηση τίμησαν με την παρουσία τους οι Υφυπουργοί: Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστας Κατσαφάδος και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, οι οποίοι έκαναν σύντομο χαιρετισμό εκφράζοντας την καλή σχέση τους με τον Σύνδεσμο. 

Παραβρέθηκαν επίσης: οι Βουλευτές Α΄Πειραιά και Νήσων, Νίκος Μανωλάκος, Γιάννης Μελάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρίας Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, Σπύρος Σπυρίδων, ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιούλα Δασκαλάκη και  Ανδρέας Ρούσσης, ο Πρόεδρος του ΕΔΜΝ, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Λευτέρης Κεχαγιόγλου, ο πρ. Δήμαρχος Κώστας Αναστόπουλος, η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ Ντίνα Αδαμοπούλου, ο Ιατρός Γυναικολόγος και Πρόεδρος του Υδραϊκού Ναυτικού Ομίλου Θοδωρής Μουστακαρίας, ο Διευθυντής Χειρουργικής του Νοσ. ΜΕΤΑΞΑ και Υποψήφιος Δήμαρχος Ύδρας Παναγιώτης Μανίκης,  ο Διευθυντής της Γ' Χειρουργικής στο Τζάνειο Νοσοκομείο Νίκος Βλαχάκος, ο πολιτευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Πέτρος Μούγιος, ο Α' Αντιπρόεδρος του Υ.Σ.Π. και μέλος του Δ.Σ. του Σ.Ε.Φ. Γιάννης Βούλγαρης, ο Νίκος και η κόρη του Μαρία Βέτιμη, ο Ναύαρχος ε.α. Λ.Σ. Άγγελος Τούντας, η Εκδότρια της ΦτΥ Ελένη Χριστοδούλου, o Γιώργος Μουνδρέας, ο Χρήστος Καμπούρης, ο Νίκος Σταματάκος, ο Δικηγόρος Νίκος Δαρδανός, ο Δικηγόρος Σπύρος Ντίλλης, η Μάντη Κουντoυριώτη, οι επαγγελματίες Λάζαρος Μερτζάνης και Σωτήρης Σαΐτης, ο Ίων Κεχαγιόγλου, πολλοί Υδραίοι, μέλη και φίλοι του Υ.Σ.Π.