Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023

Χάρισε άφθονο γέλιο στους θεατές η κωμική παράσταση του ΠΕΘΥ σε σκηνοθεσία του Άκη Σιδέρη

  • Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2023 21:20
  • 1'

Άφθονο γέλιο χάρισε στους θεατές η κωμική παράσταση "Οι Ηλίθιοι" του Νιλ Σάιμον που παρουσιάστηκε το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στη συνεδριακή αίθουσα του Καθεδρικού Ναού Ύδρας.

Η κωμωδία παρουσιάστηκε από τον θίασο του Πειραματικού Εργαστηρίου Θεάτρου Ύδρας (ΠΕΘΥ) σε διασκευή, σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια του Άκη Σιδέρη.

Ήταν μια ανέμελη βραδιά με πολύ γέλιο και κωμικές καταστάσεις στον υπέροχο χώρο του συνεδριακού του Καθεδρικού Ναού που γέμισε από κόσμο.

Τα προσεγμένα σκηνικά και τα κοστούμια εξυπηρέτησαν άριστα τις ανάγκες του έργου.

Οι ρόλοι ενσαρκώθηκαν με μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερο κωμικό τρόπο από τους ηθοποιούς του νησιού μας, που απέδειξαν ότι η συνεργασία μπορεί να αποδώσει δημιουργικούς καρπούς και να φέρει ένα αποτέλεσμα ευχάριστο, το οποίο και μπορεί να περάσει αβίαστα στο κοινό.

Η σκηνοθετική προσέγγιση του Άκη Σιδέρη, η μουσική και η όλη διασκευή της κωμωδίας ήταν ευρηματικές και πρόσφεραν συνεχή ροή στο έργο, αλληλεπίδραση με το κοινό και εναλλαγές.

Στο τέλος της παράστασης μίλησε ο Δήμαρχος Ύδρας Γ. Κουκουδάκης ο οποίος συνεχάρη τους συντελεστές του έργου δίνοντας στον καθένα τους από έναν έπαινο.

Επίσης συνεχάρη τον Άκη Σιδέρη, που κατάφερε να φέρει εις πέρας την σκηνοθεσία κάτω από δύσκολες συνθήκες, λόγω της ατυχούς συγκυρίας της απώλειας των γονιών του μέσα σε τέσσερις μήνες.

Ο κ. Κουκουδάκης έδωσε τις ευχαριστίες του στον Γ.Α.Ε. Πρωτ. π. Ακίνδυνο Δαρδανό για την παραχώρηση της αίθουσας, όπως και στο προεδρείο και το Δ.Σ. της ΚΕΔΥ για την οργάνωση.

Τον λόγο έλαβε και ο Άκης Σιδέρης, ο οποίος μετά τις σχετικές ευχαριστίες, δήλωσε ενθουσιασμένος από την δυναμική των συντελεστών του έργου και υποσχέθηκε και άλλες παραστάσεις στο μέλλον.

Στην παράσταση συμμετείχαν οι: Ζορνίτσα Ρούσεβα, Αλέξανδρος Παπανικολάου, Ανδρέας Θεοδοσίου, Διώνη Σιγάλα, Καίτη Θεοδοσίου, Στελλίνα Ντέσκα, Αριστέα Μπάλλα, Μαίρη Ρετιτάγκου Ντέσκα, Μεταξία Παρίση - Λαναρά, Χαρά Βλαχοπούλου, Ανδρέας Μπουγιουκλής.

Και οι μικροί: Παντελής Σαρούκος, Καλλίστη Ευσταθίου Φλωριά, Δημήτρης Ευσταθίου Φλωριάς, Εύα Μπεξή, Αναστάσης Μπεξής, Βαγγέλης Σαΐτης, Ολυμπία Μπίτσικα

Χορός: Αφροδίτη Παύλου

Την παράσταση παρακολούθησαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολης Πρωτ. π. Ακίνδυνος Δαρδανός, ο πατήρ Ιωάννης Καρπασινός, ο Δήμαρχος Γιώργος Κουκουδάκης, η Αντιδήμαρχος Μαίρη Κάτσικα, η Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΥ Ειρήνη Μπέλεση Παύλου, η δημοτική σύμβουλος Παναγιούλα Δασκαλάκη Σκόρρα, ο Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάκης Χρηστίδης και πολλοί άλλοι.

Να σημειωθεί ότι η ίδια κωμωδία του Νιλ Σάιμον είχε παρουσιαστεί από το ΠΕΘΥ στις 10 και 11 Δεκεμβρίου 2022 αντίστοιχα.