Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2023

Σήμερα στο Ι.Α.Μ.Υ. η απονομή των βραβείων στους 13 ταλαντούχους μαθητές των δημοτικών Σχολείων ‘Υδρας

  • Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2023 09:55
  • 1'
Την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023, στις 6:30 μμ. (ακριβώς), στο Ι.Α.Μ.Υ., σε μια συμβολική εκδήλωση θα γίνει η απονομή των 13 βραβείων στους 13 ταλαντούχους μαθητές των δημοτικών Σχολείων της ‘Υδρας που, γεμάτοι όνειρα & γεμάτοι όραμα για το μέλλον, έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό με θέμα: « Η ΥΔΡΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ».
Η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ, Ντίνα Αδαμοπούλου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Ιστορικών - Αρχείων του Αργοσαρωνικού αναφέρει σχετικά:
"Πολλά θερμά και εγκάρδια συγχαρητήρια, στους ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΥΔΡΑΣ, για την συμμετοχή τους .
Στις πολύ δύσκολες, στις πολύ ταραγμένες μέρες που ζει η ανθρωπότητα, γεμάτες πόλεμο και γεμάτες ανασφάλεια σε αχαρτογράφητα μονοπάτια, τα θερμά συγχαρητήρια ανήκουν εκτός από τους μαθητές των δημοτικών σχολείων που συμμετείχαν, στους γονείς και στους δασκάλους τους , που δίνουν μέσα από τα έργα των παιδιών τους, μέσα από το όμορφο και ιστορικό νησί της Ύδρας, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο το ηχηρό μήνυμα για την παγκόσμια Ε Ι Ρ Η Ν Η.
Στο πλαίσιο του διαγωνισμού 13 ταλαντούχοι μαθητές όλων των τάξεων των δημοτικών Σχολείων Ύδρας, θα κερδίσουν από μία δωροεπιταγή αξίας 250 € να αγοράσουν εφόδια και υλικά για την ζωγραφική τους.
Πρόκειται για μια ευγενική Δωρεά 3.250 € του Κοινωφελούς Φιλανθρωπικού Ιδρύματος " Richard und Anne Rohlf Stiftung " (R.A.R. ) και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου τού Ιδρύματος : Δρα. Πάνο Κορωνάκη – Rohlf , Μαίρη Μπατζίνη - Κορωνάκη , Άκη Κορωνάκη – Rohlf.
Ο Διαγωνισμός Ζωγραφικής πραγματοποιήθηκε από τους Μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Ύδρας , σε πολύ στενή συνεργασία, με:
την Κυρία Ντίνα Αδαμοπούλου, Ιστορικό - Αρχειονόμο, Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου - Μουσείου Ύδρας ( Ι.Α.Μ.Υ. ), Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Ιστορικών - Αρχείων του Αργοσαρωνικού τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη, Ιστορικό - Θεολόγο, Πατέρα Νεκτάριο Δαρδανό και τον Άκη Κορωνάκη Rohlf, Ζωγράφο - Συγγραφέα, Φοιτητή Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Βιέννης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Φιλανθρωπικού ιδρύματος " Richard und Anne Rohlf Stiftung " ( R.A.R. )".

Πολυμέσα