Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023

Εγκαινιάστηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή, η Έκθεση «Φυση-Ω-Θεραπεία» με έργα του Platon.H στο Ι.Α.Μ.Υ.

  • Κυριακή, 04 Ιουνίου 2023 19:06
  • 2'
Με πολύ μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου τελέστηκαν το Σάββατο 3 Ιουνίου στις 8 το βράδυ τα εγκαίνια της έκθεσης «Φυση-Ω-Θεραπεία» (Physi-O-Therapy) του εξαιρετικού καλλιτέχνη Platon.H .
O Platon.H (Πλάτων- Αλέξης Χατζημιχάλης) εκθέτει τα ιδιαίτερα και μοναδικά έργα του τα οποία έχει δημιουργήσει με φυσικά υλικά αναμειγνύοντας και αναδεικνύοντας τις δημιουργίες της τέχνης με τις ανυπέρβλητες ομορφιές της φύσης.
Η Έκθεση αυτή με την οποία το ΙΑΜΥ συνεχίζει το πλούσιο πρόγραμμά του ξεκίνησε το Σάββατο και θα φιλοξενείται μέχρι και τα τέλη Ιουνίου 2023.
Υποδεχόμενη το εκλεκτό κοινό, η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ, αρχειονόμος και ιστορικός Ντίνα Αδαμοπούλου, ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ζωή, την εξαιρετική καλλιτεχνική πορεία και την πρωτοποριακή δουλειά του καλλιτέχνη Platon.H.
Στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Ύδρας, Πρωτοσύγκελλο Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Δαρδανό, ο οποίος αναφέρθηκε πολύ επαινετικά στον καλλιτέχνη και μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτη για καλή επιτυχία στην Έκθεση και ακολούθως στον Δήμαρχο Ύδρας Γιώργο Κουκουδάκη ο οποίος εξήρε επίσης το έργο του καλλιτέχνη αναφερόμενος παράλληλα στην πολιτιστική προσφορά του ΙΑΜΥ.
Ακολούθως ο λόγος δόθηκε στη Λιμενάρχη Ύδρας, πλωτάρχη κ. Μαρία Σπηλιοπούλου η οποία μίλησε επίσης εξαιρετικά για τον καλλιτέχνη και το έργο του.
Τέλος ο Αλέξης Πλάτων Χατζημιχάλης (Platon.H) ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και τους συντελεστές της Έκθεσης, ξενάγησε τους επισκέπτες στον τρόπο κατασκευής των έργων του και πρόσφερε σε όλους ένα ωραιότατο κέρασμα στον ειδυλιακό εξωτερικό χώρο του ΙΑΜΥ.

Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Δαρδανός ως εκπρόσωπος του Σεβ. Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Ακίνδυνος Δαρδανός, ο π. Γεώργιος Βλαχόπουλος, ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γιώργος Κουκουδάκης, ο Αντιδήμαρχος Ύδρας, κ. Γιάννης Μπελεγρής, η Λιμενάρχης Ύδρας πλωτάρχης κ. Μαρία Σπηλιοπούλου, ο π. Υπουργός κ. Ανδρέας Ανδριανόπουλος με τη σύζυγό του Ράνα, ο π. Δήμαρχος Ύδρας κ. Κώστας Αναστόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. κ. Μανώλης Καραμήτσος και Ανδρέας Ρούσης, η προϊσταμένη του Δήμου Ύδρας κ. Ματίνα Δηλαβέρη, η κ. Αγγελική Παρίση από το Λιμενικό Ταμείο Ύδρας, ο Πρωτοψάλτης κ. Άγγελος Διαμαντόπουλος, η πρόεδρος των Ξενοδόχων Ύδρας κ. Μαρία Κλαδάκη, η ξενοδόχος κ. Τζένη Σοφιανού, η Συμβολαιογράφος Ύδρας κ.Δέσποινα Τσερκέζη, η Δημοσιογράφος κ. Δέσποινα Σαββοπούλου με το σύζυγό της, ο δημοσιογράφος κ. Κώστας Κόλμερ , η κ. Νάνσυ Μαργκούνη καθώς και οι εικαστικοί κ. Παναγιώτης Ράππας με τη σύζυγό του εκπαιδευτικό Ματίνα Ντούσκου, η κ. ‘Ιρις Χαραμή, η κ.Mary Glandstone, η κ. Αγγέλικα Λιάλιος- Fraitag, η κ. Natacha Best και ο κ. Andreas Horstmann.
Τα εγκαίνια τίμησαν επίσης πολλοί Υδραίοι συμπατριώτες καθώς και πολλοί φίλοι της Ύδρας, Έλληνες και ξένοι.