Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023

Από τα εγκαίνια της Έκθεσης «Γλαυκή Θάλασσα» με έργα του Βασίλη Θεοχαράκη στο Ι.Α.Μ.Υ.

  • Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023 20:46
  • 3'
Λαμπρά ήταν τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης του Βασίλη Θεοχαράκη με με τον τίτλο «Γλαυκή Θάλασσα» . Η έκθεση εγκαινιάστηκε από την Υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στις 8.30 το βράδυ και πολλοί συμπατριώτες και φίλοι κατέκλεισαν την Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Μουσείου.
Οι κυματιστές θάλασσες και τα άγρια βράχια με τα υπέροχα χρώματά τους αποτέλεσαν πόλο έλξης για τους φιλότεχνους επισκέπτες μας.
Η Έκθεση αυτή, με την οποία ολοκληρώνουμε το φετινό πλούσιο πρόγραμμα Εκθέσεων του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας , θα φιλοξενείται στο ΙΑΜΥ μέχρι και τα τέλη Νοεμβρίου του 2023.
Υποδεχόμενη το εκλεκτό κοινό, η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ, αρχειονόμος και ιστορικός Ντίνα Αδαμοπούλου, ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους στα εγκαίνια της έκθεσης και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη διττή υπόσταση της εξαιρετικά επιτυχημένης δραστηριότητας του Βασίλη Θεοχαράκη ως επιχειρηματία αλλά και ως σημαντικού καλλιτέχνη καθώς και στην εξαιρετική υπόσταση του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη, το οποίο αποκάλεσε φωτεινό Φάρο Τέχνης και Πολιτισμού! Ευχαρίστησε δε τόσο την Υπουργό Τουρισμού για την παρουσία της στο ΙΑΜΥ όσο και τους κ.κ. Β.Θεοχαράκη, Τ. Μαυρωτά και Φ. Παπαθανασίου για την αγάπη τους και για την εξαιρετική συνεργασία όλων αυτών των χρόνων του Ιδρύματος με το ΙΑΜΥ.
Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε η Υπουργός Τουρισμού κα. Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία αναφέρθηκε στη σημασία του έργου του καλλιτέχνη , παρουσιάζοντας την εν γένει καλλιτεχνική του πορεία.
Ο κ. Βασίλης Θεοχαράκης ευχαρίστησε με τη σειρά του την κα. Αδαμοπούλου και το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας για τη πολύτιμη συνεργασία στη διοργάνωση της έκθεσης αυτής. Θερμές επίσης ευχαριστίες εξέφρασε στην κυρία Υπουργό για την τιμητική της παρουσία στα εγκαίνια της έκθεσής του, στη σύζυγο του Μαρίνα καθώς και στον συνεργάτη του και επιμελητή της έκθεσης κ. Τάκη Μαυρωτά.
Τέλος, το λόγο έλαβε ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ιδρύματος Θεοχαράκη κ. Τάκης Μαυρωτάς, ο οποίος αφού ευχαρίστησε το ΙΑΜΥ και την κ. Αδαμοπούλου αναφερόμενος στην εξαιρετική τους συνεργασία με το Ίδρυμα, παρουσίασε με σύντομο αλλά μεστό λόγο το συνολικό έργο του καλλιτέχνη.
Ο Βασίλης Θεοχαράκης ευγενώς προσέφερε τέλος ποτό και αναψυκτικά για όλους στον εξωτερικό χώρο του Μουσείου καθώς και επίσημο δείπνο στους προσωπικούς προσκεκλημένους του στην ταράτσα του ΙΑΜΥ.
Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους: ο Πρωτοσύγκελος αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Δαρδανός ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Ακίνδυνος Δαρδανός, η Υπουργός Τουρισμού κα. Όλγα Κεφαλογιάννη με τον σύζυγό της Μίνωα Μάτσα, ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης, ο ευρωβουλευτής και δημοσιογράφος Γιώργος Κύρτσος με τη σύζυγό του Αμαλία, ο επίτιμος Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Ιωάννης – Κωνσταντίνος Χαλκιάς, η Διευθύντρια των ΓΑΚ Αμαλία Παππά, ο Σύμβουλος του Υπουργού Παιδείας Καθηγητής Νίκος Καραπιδάκης, ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Μανώλης Καραμήτσος, ο Διοικητής της ΑΕΝ Ύδρας, πλοίαρχος Ευάγγελος Δανόπουλος, η Λιμενάρχης Ύδρας πλωτάρχης Μαρία Σπηλιοπούλου ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος, ο Διοικητής του ΑΤ Ύδρας Δημήτρης Γιαννουκάκος, ο π. Δήμαρχος Ύδρας Κώστας Αναστόπουλος, ο π. Υπουργός Ανδρέας Ανδριανόπουλος με τη σύζυγο του Ράνα, ο Διευθυντής του Νοσοκομείου Ύδρας Παναγιώτης Μανίκης, o Λυκειάρχης Ύδρας Δημήτρης Σαράντης, ο Γυμνασιάρχης Ύδρας Βαγγέλης Παντελής, η Πρόεδρος των Ξενοδόχων Ύδρας Μαρία Κλαδάκη με τον σύζυγό της Πέτρο Κλαδάκη, ο Πρόεδρος της Αδελφοτητας Υδραίων Αθηνών Γιάννης Σαχίνης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hartmann Hellas Πάνος Κορωνάκης με τη σύζυγο του Μαίρη, ο πρωτοψάλτης Άγγελος Διαμαντόπουλος, η ξενοδόχος Μιράντα Σοφιανού, η ξενοδόχος Αγγελική Αεράκη, η συμβολαιογράφος Ύδρας Δέσποινα Τσερκέζη, η δικηγόρος Τζένη Μπαλτά, ο ξενοδόχος Δημήτρης Παπαχαραλάμπους, η γλύπτρια Βάνα Ξένου, η εικαστικός Αργυρώ Λεβέντη, η εικαστικός Ίρις Χαραμή, η εικαστικός Έπη Νικολακοπούλου, η εικαστικός Νεφέλη Μασία και ο σκηνοθέτης Γιάννης Βαμβακάς. Την όμορφη βραδιά τίμησαν εξαιρετικά με την παρουσία τους οι εκπρόσωποι Τύπου, δημοσιογράφοι Μαργαρίτα Σφέτσα, Λένα Αρώνη, Μάρω Βασιλειάδου, Ειρήνη Νικολοπούλου, Ειρήνη Νταϊφά , Λένα Παγώνη-Βότση, Γιώργος Κιούσης, Δέσποινα Σαββοπούλου, Αριστούλα Μπέσιου, Βασιλική Τζεβελέκου, Φοίβη Παρασκευά καθώς και οι γνωστοί επιχειρηματίες Ντένη Θεοχαράκη, Αννίτα Θεοχαράκη, Μαρίνα Μήλιου Θεοχαράκη, Χριστίνα Μήλιου Θεοχαράκη, Μάκης και Ρούλα Μάτσα, Γιάννης και Βίκυ Φιλίππου, Ιωάννα Βαρδινογιάννη , Γιώργος και Κίκο Κεφάλα, Ανδρέας Μάνεσης, Ελένη Μπόνη, Ντόρα Ερμίδου, Φοίβος και Φρόσω Κυδωνιάτη, Ειρήνη Τσέτη, η ηθοποιός Δέσποινα Μοίρου και πολλοί Υδραίοι και φίλοι της Ύδρας, Έλληνες και ξένοι.