Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2023

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η 15η Φιλανθρωπική Εκδήλωση στη μνήμη Κωστή Σοφιανού

  • Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2023 12:42
  • 2'

fil020224Υπέροχα νέα για τη Φιλανθρωπική Εκδήλωση που έχει καθιερώσει ο Αλέξανδρος Σοφιανός στη μνήμη του πολυαγαπημένου του πατέρα Κωστή Σοφιανού, ο οποίος λάτρευε την κλασική μουσική και έπαιζε και ο ίδιος εξαιρετικό βιολί. Είναι η εκδήλωση που παρουσιάζει πάντα ταλαντούχους σολίστες.

Η φιλανθρωπική εκδήλωση "Στις όχθες του Μολδάβα 200 χρόνια από τη γέννηση του Μπέντριχ Σμετάνα", θα πραγματοποιηθεί στις 2-2-2024 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και πρόκειται για τη 15η Φιλανθρωπική Εκδήλωση, της οποίας τα έσοδα θα διατεθούν στο Κουλούρειο Νοσοκομείο της Ύδρας "Παναγία η Φανερωμένη".

Εννοείται ότι το καλοκαίρι του 2024 τον Αύγουστο θα γίνει στην Ύδρα και πάλι η πολυαναμενόμενη εκδήλωση που πλαισιώνεται με μεγάλη αγάπη και στήριξη από το εκλεκτό κοινό.


Ο μουσικός κόσμος ανανεώνεται συνέχεια με νέους καλλιτέχνες που δρέπουν δάφνες από νεαρότατη ηλικία, χαρίζοντας εκτελέσεις γεμάτες οίστρο και νεανική φρεσκάδα, που δεν μπορούν παρά να γοητεύουν το κοινό. Τέτοιες περιπτώσεις είναι αναμφίβολα ο Καναδοαμερικανός βιολιστής Τίμοθυ Τσούι και ο Νοτιοκορεάτης βιολοντσελίστας Τζαεμίν Χαν, που έχουν αποσπάσει βαρύτιμα βραβεία σε μερικούς από τους απαιτητικότερους διεθνείς διαγωνισμούς του κόσμου. Πλάι τους, ο «Νέστορας» της μουσικής μας ζωής, Βύρων Φιδετζής, τους πλαισιώνει με την ανεκτίμητη εμπειρία του, ερμηνεύοντας επίσης τρία συμφωνικά ποιήματα από το ρομαντικό opus magnum του Τσέχου Μπέντριχ Σμέτανα, που γεννήθηκε πριν από δύο αιώνες.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρ., 2 Φεβ. 2024 20:30

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

ΑΝΤΟΝΙΝ ΝΤΒΟΡΖΑΚ
(1841–1904)
Οθέλλος, συμφωνική εισαγωγή, έργο 93, B. 174

ΓΙΟΧΑΝΕΣ ΜΠΡΑΜΣ
(1833–1897)
Διπλό Κοντσέρτο για βιολί, βιολοντσέλο και ορχήστρα σε λα ελάσσονα, έργο 102

ΜΠΕΝΤΡΙΧ ΣΜΕΤΑΝΑ
(1824-1884)
Τρία συμφωνικά ποιήματα από τη συλλογή «Από την πατρίδα μου»

ΣΟΛΙΣΤ
Τίμοθυ Τσούι, βιολί
Τζαεμίν Χαν, βιολοντσέλο

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Βύρων Φιδετζής

Ώρα: 19:30

Δωρεάν εισαγωγική ομιλία για τους κατόχους εισιτηρίων

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ εδώ

Η συµµετοχή των σολίστ εξασφαλίστηκε χάρη στην ευγενή δωρεά του Αλέξανδρου Σοφιανού εις µνήµη του πατέρα του Κωστή Σοφιανού. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί υπέρ του Κουλούρειου Νοσοκοµείου «Παναγία Φανερωµένη» Ύδρας.


Ακολουθεί σχετική ενημέρωση του Κουλούρειου Νοσοκομείου "Παναγία Φανερωμένη" του οποίου Πρόεδρος του Δ.Σ. είναι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας κ. ΕΦΡΑΙΜ.

panag nos1023

«Π Α Ν Α Γ Ι Α   Φ Α Ν Ε Ρ Ω Μ Ε Ν Η»

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ & ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ & ΒΕΡΑΣ ΚΟΥΛΟΥΡΑ

(Ν.Π.Ι.Δ. ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ)

Τηλ: 22980-53150, 22980-53053, FAX: 22980-52238

Τ.Κ.: 180 40 ΥΔΡΑ

 

 Στο νησί της Ύδρας λειτουργεί το Νοσοκομειακό & Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Αθανασίου & Βέρας Κουλούρα «ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ», Ν.Π.Ι.Δ. Κοινωφελές Ίδρυμα Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα (Φ.Ε.Κ. 31.03.1982 και Φ.Ε.Κ. 296/23.01.2003 αρθ. 4 του Ν. 3204). Το Νοσηλευτικό αυτό Ίδρυμα είναι το μοναδικό στο νησί και προσφέρει άριστες πρωτοβάθμιες και εν μέρει δευτεροβάθμιες υπηρεσίες υγείας τόσο στους Υδραίους όσο και στους επισκέπτες του νησιού.

Το Ίδρυμα είναι κοινωφελές Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με σκοπό τη λειτουργία Νοσοκομείου στην Ύδρα και την παροχή από αυτό κάθε είδους ιατρικής περίθαλψης, η οποία παρέχεται δωρεάν σε αυτούς που αποδεδειγμένα είναι οικονομικά αδύνατοι. Για όσους δεν καλύπτονται τα νοσήλια και οι παρακλινικές τους εξετάσεις, από τα ασφαλιστικά τους ταμεία, εισπράττεται το ελάχιστο ποσό νοσηλείας και συμμετοχής που προβλέπει ο νόμος.

Το Ίδρυμα αποτελεί τη βασική και μοναδική μονάδα Υγείας και Περίθαλψης που υπάρχει στο νησί της Ύδρας. Πρόκειται για ένα άρτια και ειδικά διαρρυθμισμένο Νοσοκομείο, το οποίο διαθέτει Παθολογικό Τμήμα δυνατότητας 10 κλινών, Παιδιατρικό, Μικροβιολογικό και Ακτινολογικό Τμήμα, εξυπηρετούμενα από μόνιμους ιατρούς, καθώς και Χειρουργικό, Ορθοπεδικό, Καρδιολογικό, Δερματολογικό, Ουρολογικό, Οφθαλμολογικό Τμήμα, αλλά και Τμήμα Υπερήχων, τα οποία εξυπηρετούνται, ανά δεκαπενθήμερο, από επισκέπτες ιατρούς ειδικότητας.

Είναι γεγονός, επομένως, ότι το ύψιστο κοινωνικό αγαθό της υγείας στο νησί καλύπτεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα «ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ», εδώ και 41 χρόνια.