Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023

ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ | Χορηγία και εκτέλεση εργασιών για την αναβάθμιση εκθεσιακού χώρου στο Θωρηκτό Αβέρωφ

  • Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2023 18:18
  • 1'

Σκοπός του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ.) είναι η ενθάρρυνση και η προαγωγή της έρευνας και της µελέτης επί θεµάτων αναφερόμενων στη ναυτική ιστορία και παράδοση, η προβολή και η διάδοση της ως άνω ιστορικής γνώσης καθώς και η διάσωση σχετικών τεκμηρίων. Στο πλαίσιο αυτό το ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ. προέβη στη χορηγία και εκτέλεση των εργασιών αναβάθμισης του εκθεσιακού χώρου του 1ου υποστρώματος του “Θ/Κ Γ. Αβέρωφ” μετά από συνεννόηση και σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Πλωτού Ναυτικού Μουσείου. Οι εργασίες αφορούν στη δημιουργία μιας συνοπτικής, δίγλωσσης, φωτογραφικής έκθεσης όπου παρουσιάζεται η ιστορία του θρυλικού πλοίου με τρόπο εύληπτο και οπτικά ευχάριστο. 

Αυτή η έκθεση αναμένεται να βελτιώσει πολύ την εμπειρία της περιήγησης στο πλοίο και να αποτελέσει χρήσιμο εκπαιδευτικό εργαλείο ιδίως στις ξεναγήσεις των σχολείων. Την επιμέλεια σχεδίασης και κατασκευής της έκθεσης είχε ο Αντιπρόεδρος του ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ. και πρώην Κυβερνήτης του “Αβέρωφ” Αρχιπλοίαρχος ΠΝ (ε.α.) Λεωνίδας Τσιαντούλας. 

Η τελετή παράδοσης της έκθεσης από το ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ. στο Θ/Κ Αβέρωφ έγινε την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου. Παρέστησαν τα Μέλη και οι Φίλοι του ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ. που με την αφορμή αυτή είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν τόσο στην νέα έκθεση όσο και στα “άδυτα” του πλοίου. 

Οι ώρες επίσκεψης κοινού στο Θ/Κ Αβέρωφ είναι Τρίτη έως Παρασκευή 09:00 – 14:00, Σαββατοκύριακα και επίσημες αργίες 10:00 -17:00, Δευτέρα Κλειστά.