Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024

Ντίνα Αδαμοπούλου: "Ένα μουσείο γεννιέται στις Σπέτσες. Βοήθεια αμέριστη για το καλύτερο αποτέλεσμα!"

  • Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024 21:20
  • 1'
Μια συνάντηση ορόσημο, που σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τον πολιτισμό και την ιστορία των Σπετσών, πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό νησί.
Η Δήμαρχος Σπετσών Ευγενία Φραγγιά συναντήθηκε με τη Διευθύντρια του ΙΑΜΥ Ντίνα Αδαμοπούλου καθώς και τα μέλη της Δημοτικής Αρχής, συμπεριλαμβανομένου του αντιδημάρχου έργων κ. Θυμαρά, για να συζητήσουν την ίδρυση του Ναυτικού Μουσείου Σπετσών στο ιστορικό κτίριο της καγκελαρίας στην Ντάπια.
Η συνάντηση επικεντρώθηκε στις λεπτομέρειες της δημιουργίας του μουσείου, προβλέποντας τεχνικές παρεμβάσεις και βελτιώσεις για την υποδοχή των ιστορικών εκθεμάτων στο επιλεγμένο οίκημα. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας χώρος που θα αναδεικνύει την πλούσια ναυτική κληρονομιά του νησιού, σεβόμενος παράλληλα την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου.
Επιπρόσθετα, συζητήθηκαν οι διαδικασίες για την θεσμική ίδρυση του μουσείου και οι τρόποι αξιοποίησης της κληρονομιάς του νησιού. Η Δημοτική Αρχή επιδιώκει να ενσωματώσει το μουσείο στην καρδιά της κοινωνίας των Σπετσών, κάνοντάς το ένα σημείο συνάντησης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες που επιθυμούν να βυθιστούν στην πλούσια ιστορία του νησιού.
Η Δήμαρχος των Σπετσών δήλωσε: «Η δημιουργία του Ναυτικού Μουσείου Σπετσών είναι ένα βήμα προς το να αναδείξουμε και να τιμήσουμε την πλούσια ναυτική κληρονομιά του νησιού μας. Είναι μια ευκαιρία να μοιραστούμε με τον κόσμο τον πλούτο της ιστορίας και της κουλτούρας μας, και να εμπνεύσουμε τις μελλοντικές γενιές».
Ο Δήμος Σπετσών ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν και συνέβαλαν σε αυτή τη σημαντική συνάντηση, και ανυπομονεί να προχωρήσει στις επόμενες φάσεις του εγχειρήματος.