Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024

Σε ευχάριστο κλίμα η κοπή της βασιλόπιτας του Ιστορικού Αρχείου - Μουσείου Ύδρας

  • Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2024 13:12
  • 2'
Όλες οι Αρχές της Ύδρας αλλά και πολλοί φίλοι του ΙΑΜΥ βρέθηκαν στην Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, το μεσημέρι της Πέμπτης 25 Ιανουαρίου 2024, για την κοπή της βασιλόπιτας.
Μια ευχάριστη έκπληξη η δημιουργία ενός μικρού βίντεο με πλάνα από τους εξωτερικούς και τους εσωτερικούς χώρους του ΙΑΜΥ καθώς και σκηνές από μερικές από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Μουσείου, «ντυμένο» με εντυπωσιακή μουσική του συνθέτη Σταμάτη Σπανουδάκη, με το οποίο το ΙΑΜΥ υποδέχτηκε όλους τους παρευρισκομένους.
Η τελετή άρχισε με τον αναπληρωτή Πρωτοσύγκελο π. Θεόδωρο Θεοδοσίου, ως εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, συνοδευόμενο από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, π. Ακίνδυνο Δαρδανό και τον π. Ιωαννίκιο Καλαφάτη οι οποίοι ευλόγησαν τις πρωτοχρονιάτικες πίτες.
Στη συνέχεια ο π. Θεόδωρος έδωσε το κομμάτι της πίτας στην Διευθύντρια του Μουσείου κα. Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου, μίλησε για την εξαιρετική πολιτιστική προσφορά της στην τοπική και την ευρύτερη κοινωνία και μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου για καλή και επιτυχή χρονιά στις προσεχείς δράσεις του ΙΑΜΥ.
Η κα. Αδαμοπούλου, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους, μίλησε για τις συνεχείς υπηρεσιακές προσπάθειες, οι οποίες γίνονται για την ανάδειξη και ποιοτική αναβάθμιση του νησιού της Ύδρας, για τους εξαιρετικούς συνεργάτες της Σταμάτη Καλαφάτη, Ελένη Μαυρουδάκου και Παναγιώτη Τσίτσιζα τους οποίους και ευχαρίστησε και ακολούθως πρόσφερε το καθιερωμένο κομμάτι πίτας σε κάθε έναν από τους παρόντες.
Οι πίτες είχαν δύο φλουριά. Το πρώτο κέρδισε η αρχαιολόγος κα. Ειρήνη Τεκίδου η οποία έλαβε ως δώρο από το ΙΑΜΥ ένα πιάτο της Υδραίας σχεδιάστριας ‘Ελενας Βότση, ενώ το δεύτερο έτυχε στον κ. Σπύρο Βούλγαρη, ο οποίος κέρδισε διάφορα ιατρικά είδη, προσφορά της εταιρίας HARTMANN HELLAS και του Διευθύνοντα Συμβούλου της, φίλου του ΙΑΜΥ κ. Πάνου Κορωνάκη.
Η όμορφη εκδήλωση έκλεισε με τους παρευρισκομένους να μοιράζουν μεταξύ τους ευχές για τη νέα χρονιά και να γεύονται τις πεντανόστιμες γευστικές λιχουδιές που είχε ετοιμάσει το ΙΑΜΥ. Η προσφορά των ποτών έγινε με την ευγενική χορηγία εκλεκτής φίλης του Μουσείου, η οποία επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμη και την οποία θερμά ευχαριστούμε.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αναπληρωτής Πρωτοσύγκελλος π. Θεόδωρος Θεοδοσίου ως εκπρόσωπος του Σεβ. Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, π. Ακίνδυνος Δαρδανός, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωαννίκιος Καλαφάτης, η Αντιδήμαρχος Γεωργία Μαραγκού, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Παναγιώτης Μαρκαντώνης Μανώλης Καραμήτσος, Γιάννης Παστός, Δάφνη Κοφίτσα και Γιώργος Βούλγαρης, ο π. Δήμαρχος Ύδρας Κωνσταντίνος Αναστόπουλος, η Λιμενάρχης Ύδρας πλωτάρχης Μαρία Σπηλιοπούλου, ο Λιμενικός Βασίλης Μελιγδής ως εκπρόσωπος του Διοικητή της ΑΕΝ Ύδρας, το μέλος του Φορέα Διαχείρισης Υποδιευθυντής της ΑΕΝ Υδρας κ. Βασίλης Σταυρόπουλος, ο Διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας Ύδρας κ. Ανδρέας Βλαχόπουλος, η Διευθύντρια της Τράπεζας Πειραιώς κ. Ελένη Τσάρα, η Καθηγήτρια κ. Μαρίνα Σφακιανάκη ως εκπρόσωπος του Λυκείου Ύδρας, ο Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάκης Χρηστίδης, ο ιατρός Γιώργος Μπερικέτης ως εκπρόσωπος του Νοσοκομείου Ύδρας, ο οδοντίατρος Παναγιώτης Ζερβός, η κ. Πόπη Σωτηροπούλου, η κ. Ελευθερία Μαστρογιάννη ως εκπρόσωπος του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ύδρας, οι κ. Ρεβέκκα Επτακοίλη και Σοφία Σώρρα, ως εκπρόσωποι του Μουσικού Συλλόγου Ύδρας, ο κ. Άκης Σιδέρης ως εκπρόσωπος του Πειραματικού Εργαστηρίου ΘεάτρουΎδρας και πολλές φίλες και φίλοι του ΙΑΜΥ.