Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020

Ένα... παγκάκι για τον Κοέν

  • Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014 12:27
  • 1'

Μια πρωτοβουλία για να δημιουργηθεί στην Ύδρα ένα πέτρινο παγκάκι αφιερωμένο στον Λέοναρντ Κοέν έχει ξεκινήσει πριν από αρκετό καιρό, από τους φίλους του Κοέν. Υπάρχει μάλιστα προτεινόμενη μακέτα που έχει σχεδιάσει ο Αρχιτέκτονας Γιώργος Ξύδης. Eνω παράλληλα βοηθά στην υλοποίηση η Κινηματογραφική Λέσχη Ύδρας.hydra pagkaki

Οι πέτρες για την κατασκευή του παγκακιού έχουν συσσωρευτεί σε ασφαλές σημείο, έχει βρεθεί ο τεχνίτης που θα το φτιάξει και επίσης έχουν συγκεντρωθεί από τους φίλους του Κοέν τα αναγκαία χρήματα. Συγκεκριμένα μέχρι στιγμής «τρέχει» το ποσό των 17.500 ευρώ από 330 δωρητές που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο και θέλουν να συνεισφέρουν στο όλο πρότζεκτ. Το ποσό που θα περισσέψει από την κατασκευή, που είναι αρκετά μεγάλο, θα δοθεί για κοινωνικούς και πολιτιστικούς σκοπούς του νησιού μας.pagkaki cohen
Η ιδέα της δημιουργίας ενός παγκακιού, προωθήθηκε στον Καναδό τραγουδοποιό Κοέν και τον ενθουσίασε. Στον δρόμο λοιπόν από Ύδρα προς Καμίνι, υπάρχει η σκέψη να στηθεί αυτό το παγκάκι, εκεί όπου ο Κοέν συνήθιζε να κάνει μπάνιο και να χαίρεται τη φιλοξενία των ταβερνών. Το πρότζεκτ για το παγκάκι αντιπροσωπεύει την επιρροή του νησιού μας πάνω στη δουλειά του Κοέν και την ευγνωμοσύνη αυτών που τον ακολούθησαν και είχαν την ευκαιρία να βιώσουν τα πάντα στην Ύδρα, το υπέροχο νησί μας που ενέπνευσε τον τραγουδοποιό. 

Η σκέψη για τη δημιουργία του παγκακιού, από την πλευρά της Ύδρας, βρίσκεται το στάδιο των συζητήσεων, καθώς θα πρέπει να υπάρξει η ανάλογη έγκριση και ένταξη σε τεχνικό πρόγραμμα έργων από τον Δήμο μας, αλλά και άδεια από την Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.
Ανεξάρτητα από αυτό πάντως, γνωρίζουμε ότι ο Δήμος του νησιού μας έχει σκοπό να τιμήσει με κάποιες σημαντικές εκδηλώσεις τον Λέοναρντ Κοέν. Ήδη εδώ και καιρό υπάρχει προσωπική επικοινωνία με τον Λέοναρντ Κοέν, ενώ από τον περασμένο Ιούνιο, ο Δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης, έχει έρθει σε επαφή με την πρεσβεία του Καναδά και τους έχει αναφέρει τα σχέδια του Δήμου μας. 

  fonitisydras.com