Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024

Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ, Σφαγεία Ύδρας | George Condo: The Mad and The Lonely | 18 Ιουνίου - 31 Οκτωβρίου, 2024

  • Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2024 20:20
  • 1'
 
Το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ παρουσιάζει με ιδιαίτερη χαρά το The Mad and the Lonely, μια έκθεση έργων του George Condo.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει ορισμένους μικρής κλίμακας πίνακες αλλά και γλυπτά επιλεγμένα από τη μακρόχρονη καριέρα του καλλιτέχνη. Ακολουθώντας την παράδοση της προσωπογραφίας, τα έργα της έκθεσης απεικονίζουν ετερόκλητες ψυχές, οι οποίες έχουν απορριφθεί από την κοινωνία και βρίσκονται μετέωρες ανάμεσα σε καταστάσεις τρέλας και μοναξιάς. Θύματα των ίδιων τους των εσωτερικών περιστάσεων, οι χαρακτήρες αυτοί αποδίδονται με την αφηρημένη, συχνά απόκοσμη, αλλά ταυτόχρονα οιονεί ανθρωπόμορφη τεχνοτροπία που χαρακτηρίζει το ιδιοσυγκρασιακό στυλ του George Condo.

Σε αυτή την ιδιαίτερη εγκατάσταση έργων, ο Condo έχει συνδυάσει το αρχαίο στοιχείο της πολυχρωματικής ελληνικής ζωγραφικής με μια νέα και αθέατη μέθοδο. Έχει πάρει την ιδέα της μινιμαλιστικής γλυπτικής και την έχει συνδυάσει με τη συγκλονιστική, αδιανόητη παρουσία αυτών των στοιχειωτικών πορτρέτων. Πρόκειται για μια νέα παρουσίαση του έργου του, προετοιμασμένη ειδικά για το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ. Θα πρέπει να το δει κανείς για να το πιστέψει, καθώς η έκθεση δεν θα εστιάσει μόνο σε αρχαία στοιχεία, όπως είναι οι πολύχρωμοι τοίχοι στα κλουβιά των Σφαγείων, αλλά και σε άγρια ζωομορφικά γλυπτά και ζωγραφικούς πίνακες που θα κρέμονται μέσα τους.

Η Ύδρα ως φόντο της έκθεσης The Mad and the Lonely συμπληρώνει τα έργα του Condo με όλες τις αντιφάσεις της. Ένα μυθικό νησί που συνδυάζει αρμονικά στοιχεία της αρχαίας και της σύγχρονης εποχής, που απηχεί τα παράδοξα που ταυτόχρονα αφθονούν και στο έργο του Condo – η ομορφιά και το γκροτέσκο, το χιούμορ και το δράμα, η κωμωδία και η τραγωδία, η απόλαυση και ο τρόμος, η χαρά και η απελπισία, όλα καταφέρνουν να διεισδύσουν στο έργο του Condo και να συνυπάρξουν αρμονικά.

Διαβάστε περισσότερα για την έκθεση εδώ.

Ωράριο Λειτουργίας:
Καθημερινά 11:00–13:00 & 19:00–22:00
Τρίτη κλειστά (εξαίρεση: ανοιχτά Τρίτη 18 Ιουνίου)

Μια Συνομιλία των George Condo και Massimiliano Gioni

Τρίτη, 18 Ιουνίου | 20:00-21:00 
Θερινός Κινηματογράφος Ύδρας "Γαρδένια"


Καθώς οι θέσεις είναι πολύ περιορισμένες, παρακαλούμε σημειώστε ότι θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάδοση σε οθόνη εξωτερικά του κινηματογράφου. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, η ομιλία θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΔΕΣΤΕ.

Αφίσα 

George Condo, The Satyr, 2009 | ευγ. παραχώρηση: ο καλλιτέχνης και η γκαλερί Hauser & Wirth