Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024

Γιορτάστηκαν τα Μιαούλεια στην Ύδρα - Κορυφώθηκαν με την αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Γέροντα

  • Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024 16:11
  • 1'

Γιορτάστηκαν και φέτος τα Μιαούλεια στην Ύδρα με μια σειρά εκδηλώσεων και κορυφώθηκαν το Σάββατο 29 Ιουνίου με την Αναπαράσταση της Ναυμαχίας στο λιμάνι του νησιού με ένα δρώμενο με ανθρωποκεντρική προσέγγιση και θεατρικότητα σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά. Λόγω καιρικών συνθηκών με δυνατό αέρα και μποφόρ, ο Δήμος Ύδρας τροποποίησε το πρόγραμμα της αναπαράστασης της πυρπόλησης της τουρκικής ναυαρχίδας και της χορογραφίας των πυροτεχνημάτων, ώστε να συμμορφώνεται με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας και των κανονισμών.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Γέροντα στο λιμάνι, όπου φέτος το ομοίωμα της τουρκικής ναυαρχίδας πυρπολήθηκε αρκετά έξω από το λιμάνι του νησιού σε μεγάλη απόσταση, ενώ η ρίψη των πυροτεχνημάτων πραγματοποιήθηκε από τη θάλασσα μέσα από σκάφος.

Στην κεντρική ομιλία του ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης έκανε εκτενή λόγο στην ηρωική φύση του Ανδρέα Μιαούλη, αναφερόμενος σε ιστορικές πηγές και καταγραφές.

Παράλληλα μέσα από τον εορτασμό των Μιαουλείων ο κ. Κουκουδάκης έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης στην Κύπρο για την επανένωση του νησιού και την ομαλή συμβίωση, ενώ υπογράμμισε μεταξύ άλλων το μήνυμα της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών.

Τελετάρχης των Μιαουλείων ήταν ο Εμμανουήλ Πούλος.

Σχετικά με τις εκδηλώσεις και το δρώμενο, θα κάνουμε τις επισημάνσεις μας, όπως κάνουμε κάθε χρόνο, στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας "η φωνή της Ύδρας".

Δείτε φωτογραφίες

Πολυμέσα