Συνεχίζεται ο διάλογος για το θέμα της άφιξης και διανομής των αχύρων για τα ιπποειδή στην Ύδρα, όπως έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες.
Ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης μετά τη δήλωσή του στα social media και την απάντηση του Προέδρου των Αγωγιατών Γιώργου Βούλγαρη έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Με ψέματα για δημιουργία εντυπώσεων δεν γίνεται εποικοδομητική αντιπολίτευση.
1) Ουδέποτε υπήρξε απαγόρευση εκφόρτωσης αχύρων για τη σίτιση των ιπποειδών όπως ψευδώς διέδιδαν ή άφηναν να εννοηθεί οι γνωστοί προπαγανδιστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ζητήθηκε απλώς, σε αυστηρό τόνο, από τη λιμενική αρχή να εφαρμοστεί η διαταγή της όλα τα άχυρα να ξεφορτώνονται καλυμμένα για να αποφεύγεται η ρύπανση.
2) Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο μου την Τρίτη το μεσημέρι 19/07/2024 παρουσία της Λιμενάρχη, εκπροσώπων των αγωγιατών και του εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου για θέματα καθημερινότητας κ. Μαρκαντώνη όλα αυτά ξεκαθαρίστηκαν και πιστεύω ότι όλοι κατάλαβαν τα ψέματα που κάποιοι ανεύθυνοι διέδιδαν.
3) Ας μας πει ο. κ. Βούλγαρης με ποιους φορείς ήρθε σε επαφή για "την επίλυση του θέματος... " γιατί ούτε με τον Δήμο ούτε με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο μίλησε... Τέλος ας μας ενημερώσει επιτέλους αν έχει αναγνωριστεί ο Σύλλογος που ισχυρίζεται ότι είναι Προέδρος γιατί εδώ και χρόνια μας λέει ότι ακόμα προσπαθεί...Είμαστε στη διάθεσή του να βοηθήσουμε."
Την απάντησή της έδωσε η δημοτική παράταξη "Μέλλον της Ύδρας" στη δήλωση του Δημάρχου Ύδρας Γιώργου Κουκουδάκη, με το ακόλουθο δελτίο τύπου.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ
Ο κύριος Κουκουδάκης, ανίκανος πλέον διαχειριστής των καυτών θεμάτων της ´Υδρας, ακόμα και στα πιο απλά όπως η καθημερινότητα, αντιμέτωπος με τα μεγάλα εσωτερικά προβλήματα να τον πνίγουν, με τον αστικό ιστό της πόλης να εχει μετατραπεί σε μια μικρή ΧΑΔΑ αφού η Ύδρα μας ΒΡΩΜΑΕΙ απο άκρη σε άκρη μετά την συλλογή και απομάκρυνση των απορριμμάτων, με τις φιλότιμες πάντα προσπάθειες των υπαλλήλων καθαριότητας, άκρως επικίνδυνος, αφού στο ενεργητικό του αμέτρητες είναι οι πυρκαγιές από τον χώρο της χωματερής τα τελευταία 3 χρόνια βάζοντας σε κίνδυνο το νησί και τους συμπολίτες μας , ενώ δεν εχει δημιουργήσει ΟΥΤΕ ΜΙΑ αντιπυρική ζώνη , κύριος και μοναδικός υπεύθυνος για την τραγική κατάσταση του αποχετευτικού δικτύου που δυσφημίζει το νησί μας, όπου κατά καιρούς τα λύματα κάνουν πάρτι στο λιμάνι μας, με τους επιχειρηματίες δικαίως να διαμαρτύρονται έντονα, με την γεώτρηση του Παλαμιδά ανενεργή για μια ακόμη σεζόν αφού αδυνατεί λόγο ανικανότητας να ηλεκτροδοτήσει την αφαλάτωση (αφού πρώτα την κατέστρεψε), ανίκανος να διαχειριστεί την υπηρεσία ύδρευσης αφού κανένας λογαριασμός νερού με τα αστρονομικα ποσα που καλούνται να πληρώσουν οι καταναλωτές, δεν έρχεται στην ώρα του και τόσα μα τόσα άλλα…! Κι εσείς κύριε Κουκουδάκη , προκειμένου να αποπροσανατολισετε τους συντοπίτες μας και να καλύψετε την κατηφορική πορεία σας , ασχολείστε… με "ΨΥΛΛΟΥΣ ΣΤ ΑΧΥΡΑ " !
Κύριε Κουκουδάκη σταματήστε να υποτιμάτε την νοημοσύνη των συμπολιτών μας και να προσβάλλετε τους αγαπητούς μας συντοπίτες Αγωγιάτες με το δύσκολο και εξαντλητικό επάγγελμα που ασκούν κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες όταν εσείς βεβαίως είστε σε καθημερινή βάση κάτω από το κλιματιστικό σας….! Μπορεί τα άχυρα να έφτασαν στο νησί, μετά τις ΈΝΤΟΝΕΣ διαμαρτυρίες από τους ιδιοκτήτες των ιπποειδών που ΟΛΟΙ τις γνωρίζουμε, και με δικές μας ενέργειες, αλλά σίγουρα ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΣΑΝΟ …!
ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΜΑΝΙΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΠΑΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΟΦΙΤΣΑ ΔΑΦΝΗ
ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ