Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019

Επίσκεψη Κλιμακίου Πυροσβεστικής Ναυπλίου στο Δήμο Ύδρας

  • Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013 09:34
  • 1'

Την Τετάρτη 18 Απριλίου 2013 επισκέφτηκε τον Δήμο της Ύδρας κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου με επικεφαλής τον Πύραρχο κ. Δελογιάννη Γεώργιο, Διοικητής της μονάδας.

Το κλιμάκιο επισκέφθηκε το νησί με σκοπό την συνεργασία με τον Δήμο μας αλλά και τον συντονισμό των φορέων και υπηρεσιών, εν όψει της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου κ. Άγγελου Λ. Κοτρώνη, εκτός του Δημάρχου και του κλιμακίου, έλαβαν μέρος ο Αντιδήμαρχος κ. Σωτηρόπουλος Αναστάσιος και πολλοί κάτοικοι οι οποίοι συμμετέχουν ως εθελοντές σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών. Η συνάντηση διήρκεσε αρκετή ώρα και συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στην οργάνωση της πρόληψης των πυρκαγιών, οι τρόποι της άμεσης αντιμετώπισής τους, δεδομένων των ιδιαιτεροτήτων του νησιού, αλλά και η ανάγκη ίδρυσης τοπικού Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου. Την ανάγκη αυτή υπερθεμάτισε ο Δήμαρχος σημειώνοντας πως ο Δήμος από την πλευρά του θα πράξει άμεσα ότι είναι αναγκαίο ώστε το εγχείρημα αυτό να πάρει σάρκα και οστά το συντομότερο δυνατόν.
Με το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος κ. Άγγελος Λ. Κοτρώνης ευχαρίστησε τον Πύραρχο κ. Δελογιάννη για τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει το Πυροσβεστικό Σώμα στην διάσωση της ομορφιάς της Ύδρας αλλά και τον ίδιο προσωπικά για τις ατέλειωτες ώρες προσφοράς που έχει καταθέσει στα βουνά της Ύδρας κατά την διάρκεια των πυρκαγιών του παρελθόντος και του πρόσφερε το Μετάλλιο του Ανδρέα Μιαούλη, ως ένδειξη φόρου ελάχιστης τιμής στο πρόσωπό του και το Πυροσβεστικό Σώμα.
" Η Ύδρα έχει δοκιμαστεί αρκετά στο παρελθόν από πυρκαγιές, αυτό είναι ένα γεγονός. Γεγονός όμως είναι πως σε κάθε περίπτωση που παρέστη ανάγκη, η αντίδραση του Πυροσβεστικού Σώματος, δεδομένων και των δυσκολιών του χαρακτήρα της Ύδρας, ήταν άμεση, καίρια και καταλυτική. Καίρια και καταλυτική όμως είναι πάντα και η αντίδραση όλων των εθελοντών του νησιού μας και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα για αυτή τους την απόδειξη αγάπης για τον τόπο μας. Εμείς ως Δήμος θα πράξουμε ότι είναι δυνατόν για να προστατέψουμε τις ομορφιές της Ύδρας, σε αυτό έχουμε δίπλα μας τους εθελοντές και το Πυροσβεστικό Σώμα. Η απόφασή μας για την ίδρυση εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου είναι ένα πρώτο δείγμα. Ευχαριστώ μέσω του κ. Δελογιάννη, όλο το Σώμα για την έως τώρα προσφορά του. Ας ευχηθούμε όλοι, όποιες ενέργειες μας σε σχέση με την πρόληψη να πιάσουν τόπο και να μην χρειαστεί να φανούν χρήσιμες σε καμία στιγμή.» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος κ. Άγγελος Λ. Κοτρώνης."