Κυριακή, 28 Μαΐου 2023

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης "Οικολόγοι Ύδρας"

  • Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2021 10:35
  • 2'

Η δημοτική παράταξη "Οικολόγοι Ύδρας" με επικεφαλής τον Δημοτικό Σύμβουλο Μανόλη Τσακίρη εξέδωσε ανακοίνωση σχετική με τα Μιαούλεια και άλλα θέματα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:


ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΜΙΑΟΥΛΕΙΑ ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΑΝ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, κας  ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Κάνοντας μια παρένθεση πριν από το μέγα θέμα των Μιαουλείων, ενημερώνουμε τον Υδραϊκό λαό και τους φίλους του νησιού, ότι η κυρία Σακελλαροπούλου ως αρμόδια της Επιτροπής του ΣτΕ και μετέπειτα πρόεδρος του ΣτΕ, εισηγήθηκε ότι στο Αυλάκι και σε κάθε άλλη βραχώδη περιοχή απαγορεύονται οι εκβραχισμοί, όπως και η ανέγερση συγκροτημάτων και λόγω του αρχαιολογικού νόμου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει να εξετάσει με τους νομικούς του συμβούλους την ορθότητα της βεβαίωσης του τότε δημάρχου κ. Κ.Γ. Αναστόπουλου σχετικά με το καθεστώς ιδιοκτησίας της εν λόγω περιοχής. Υπενθυμίζουμε ότι ο Π. Τέτσης έστειλε επιστολή προς δύο  υπουργούς  Πολιτισμού, δηλώνοντας ότι ουδέποτε αυτός ο χώρος υπήρξε ιδιωτικός. Οι  εν λόγω επιστολές είναι στη διάθεση των νομικών συμβούλων  του δήμου.

Στην ομιλία του ο κυρίος Κουκουδάκης στα Μιαούλεια, δεν ανέφερε την προσφορά στον κατά θάλασσα αγώνα, της Υδραίας από μάνα και πατέρα, Λασκαρίνας Κοκκίνη Μπούμπουλη. Εξάλλου, δεν εφαρμόζει την πρόταση των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΥΔΡΑΣ προς το ΔΣ, που ψηφίστηκε ομόφωνα, για να στηθεί το άγαλμα της θαλασσοκυράς στην Ύδρα, ούτε εφαρμόζει την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, επίσης πρόταση των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΥΔΡΑΣ, για την επανεξέταση των βεβαιώσεων που έχει χορηγήσει ο δήμος διαχρονικά σε ιδιώτες, για τον χαρακτηρισμό ακίνητης περιουσίας ως δημόσιας γης ή όχι.

Η κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα του Υδραίου  πρωτοκαπετάνιου Αντώνη Οικονόμου  έπρεπε να γίνει από έναν Υδραίο ναυτικό ή ένα παιδί του Λυκείου ή έναν οικοδόμο της Ύδρας, στους οποίους χρωστάει πολλά το νησί, όπως ο Λευτέρης Αραπογιάννης, ο Γιώργος Δασκαλάκης, ο Σταμάτης Δήμας κ.α.

Ο κ. Κουκουδάκης, γνήσιο τέκνο του δασκάλου του, σε επίσημη ανακοίνωσή του είπε ότι θα παραιτηθεί από δήμαρχος αν δεν δοθούν εγκαίρως οι εγκρίσεις για τα απαιτούμενα έργα για τον σταθμό του βιολογικού καθαρισμού, ενώ γνωρίζει καλά ότι οι εγκρίσεις θα υπάρξουν στην ώρα τους.

Τί υποκρισία!-η δήλωσή του ότι η Ύδρα είναι το νησί χωρίς τροχοφόρα (Μακάρι να ήταν!, όπως ορίζουν οι σχετικοί νόμοι!), ενώ γνωρίζει ότι στο νησί κυκλοφορούν δεκαπέντε παράνομα τροχοφόρα κάθε είδους και ένα τρακτέρ στον Δοκό.  

Του συνιστούμε να είναι πολύ προσεκτικός, γιατί κινδυνεύει να υποστεί πειθαρχικές κυρώσεις για την μη εφαρμογή ομόφωνων αποφάσεων, ακόμα και να τεθεί σε πολύμηνη αργία.

Κύριε Κουκουδάκη, ας διεκδικήσουμε όλοι μαζί αντισταθμιστικά οφέλη, όπως π.χ. μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος λόγω της ορθής απαγόρευσης των ηλιακών στις στέγες που αλλοιώνουν την μορφή του οικισμού.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΥΔΡΑΣ