Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023

Στην Οικολογική Σύνοδο Κορυφής Δημάρχων στην Ελαφόνησο συμμετείχε ο Δήμαρχος Ύδρας

  • Τρίτη, 30 Μαΐου 2023 10:56
  • 1'

Η Οικολογική Σύνοδος Κορυφής Δημάρχων με θέμα "Προστατεύοντας τη Φύση, Χτίζουμε το Μέλλον" πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 29 Μαΐου στην Ελαφόνησο στο πλαίσιο του Elafonisos Eco Week 2023.

Δήμαρχοι από διάφορους δήμους της Ελλάδας μοιράστηκαν τα αποτελέσματα των προηγούμενων δράσεών τους στον τομέα της βιωσιμότητας όπως επίσης και τα μελλοντικά τους σχέδια.

Σημείο αναφοράς της φετινής εκδήλωσης ήταν η παρουσία του Πρίγκιπα Αλβέρτου Β’ του Μονακό, ο οποίος ήταν επίτιμος προσκεκλημένος της εκδήλωσης, ως ένθερμος υποστηρικτής της προστασίας του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Στην σύνοδο κορυφής συμμετείχε ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε όπως δήλωσε στα social media, στα δύο κομβικά έργα υποδομής της Ύδρας. Αυτά του βιολογικού καθαρισμού και της διαχείρισης των απορριμμάτων. O κ. Κουκουδάκης επεσήμανε ότι με την ολοκλήρωση των έργων την επόμενη πενταετία, η Ύδρα θα γίνει το απόλυτο "Πράσινο νησί". Όπως υπογράμμισε, το νησί χωρίς αυτοκίνητα και μοτοποδήλατα, το οποίο δεν επιβαρύνει καθόλου το φυσικό περιβάλλον. Ένα νησί σημείο αναφοράς σε όλο τον κόσμο.