Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023

Ανακοίνωση του Δημοτικού Συνδυασμού "Για την Ύδρα"

  • Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2023 21:48
  • 2'
Ο δημοτικός Συνδυασμός "Για την Ύδρα" με επικεφαλής τον Γιώργο Κουκουδάκη εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΙΑΜΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
foto0923Αναγνώσαμε όλοι, με κατάπληξη, χθες (7/9/2023) δημόσια ανάρτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Facebook, στην διαδικτυακή σελίδα με την ονομασία «Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας/Γενικά Αρχεία του Κράτους», με την οποία προωθούνταν προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού το «Μέλλον της Ύδρας». Προφανώς την ανάρτηση αυτή πραγματοποίησε η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου Μουσείου Ύδρας και Αναπληρώτρια Προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων του Κράτους Αργοσαρωνικού, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον εν λόγω συνδυασμό, και δήλωνε χαρακτηριστικά: «Ας μη λήψει κανείς! Το Μέλλον της Ύδρας μας ενδιαφέρει όλους..!!». 
Με αυτή την ανάρτηση ουσιαστικά παρουσιάζεται το Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας να υποστηρίζει την υποψηφιότητα συγκεκριμένου υποψηφίου στις δημοτικές εκλογές, δηλαδή του κου Καραμήτσου και του συνδυασμού «Μέλλον της Ύδρας». Δηλαδή, το Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας, που αποτελεί Υπηρεσία των Γενικών Αρχείων του Κράτους και δημιουργήθηκε με προσπάθειες και χρήματα Υδραίων πολιτών, ώστε να αποτελέσει παρακαταθήκη για τις μέλλουσες γενεές, και το οποίο θα πρέπει να αποτελεί φιλόξενο χώρο για όλους ανεξαιρέτως τους Υδραίους και να μην λαμβάνει θέση σε πολιτικές αντιπαραθέσεις, καλεί τους ακολούθους του στο διαδίκτυο να παραστούν στην προεκλογική ομιλία του κου Καραμήτσου...
Η Διευθύντρια του Ι.Α.Μ.Υ., υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «Μέλλον της Ύδρας», αλλά και έμμισθη δημόσια υπάλληλος, σε καμία περίπτωση δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το Ιστορικό Αρχείο των Υδραίων, προκειμένου να αποκομίσει πολιτικά οφέλη.
Ωστόσο, η συμπεριφορά της αυτή δεν πρέπει να μας εκπλήσσει πλέον. Έχουμε όλοι διαπιστώσει ότι από προσωπική της επιλογή δεν προσκαλεί στις εκδηλώσεις του Ι.Α.Μ.Υ. συγκεκριμένη Δημοτική Σύμβουλο. Μάλιστα, κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (6/9/2023), το θέμα αυτό το επισήμανε ο Δήμαρχος Ύδρας, γεγονός το οποίο ανάγκασε τον επικεφαλής του συνδυασμού της, κο Καραμήτσο να εκφράσει τη διαφωνία του με την τακτική της αυτή. Δεν είναι, άλλωστε, μυστικό ότι οι χώροι του Ι.Α.Μ.Υ. χρησιμοποιούνται για τις συναντήσεις του Δημοτικού Συνδυασμού, με τον οποίον είναι υποψήφια η Διευθύντριά του.
Είναι ανεπίτρεπτο ένας δημόσιος υπάλληλος να χρησιμοποιεί τη θέση του και τα μέσα που του παρέχει η Υπηρεσία του, για προσωπική προβολή και προώθηση συγκεκριμένων πολιτικών συμφερόντων! 
Καλούμε την ανωτέρω δημόσια υπάλληλο να σταματήσει αυτή τη τακτική και να αποβάλλει την ιδιοκτησιακή της αντίληψη για το Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας.
Καλούμε τον επικεφαλής του Συνδυασμού το «Μέλλον της Ύδρας» να πάρει θέση και επιτελούς να δώσει ένα τέλος στον παραλογισμό των τελευταίων ημερών!
Εκ του Δημοτικού Συνδυασμού 
«Για Την Ύδρα»

Η απάντηση της Διευθύντριας του ΙΑΜΥ κ. Ντίνας Αδαμοπούλου στα social media για το εν λόγω ζήτημα:
Γνωρίζετε καλά Κύριε Δήμαρχε ότι ως χρήστης και του προσωπικού μου προφίλ και της σελίδας του Μουσείου (την οποία συνδιαχειρίζομαι με το συνάδελφο κ. Καλαφάτη είναι φυσικό να έγινε κάποιο μπέρδεμα το οποίο όμως διορθώθηκε ΑΥΤΟΣΤΙΓΜΕΙ αμέσως μόλις το αντιλήφθηκα… Διαπιστώνω όμως με μεγάλη μου έκπληξη και λύπη ένα ΔΙΑΡΚΕΣ ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ στο πρόσωπό μου…Με διάφορες αναφορές που θυμίζουν επίπεδο γειτονιάς!…
Δείγμα κι αυτό ότι με φοβόσαστε ιδιαιτέρως κύριε δήμαρχε! Πολύ χαίρομαι βέβαια γι’ αυτό…
Ωστόσο λυπάμαι για ότι σχολιάζετε είτε στο δημοτικό συμβούλιο είτε γύρω γύρω σε όσους συναντάτε
και συναλλάσσεστε… Σχόλια δυσάρεστα για εμένα προσωπικά που δεν αρμόζουν στον πρώτο δημότη του νησιού μας!! Λυπάμαι ειλικρινά!
Η δημιουργία εντυπώσεων, συνήθως ψευδών, για μικροπολιτικούς λόγους είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε έναν έντιμο και αξιοπρεπή προεκλογικό αγώνα.. Ιδίως όταν τα μέρη είναι μικρά , όπως το νησί μας, και οι άνθρωποι, θέλουν δεν θέλουν βλέπονται καθημερινά …