Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023

Κωνσταντίνος Μπεράτης: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του Συνδυασμού "Για την Ύδρα"

  • Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023 19:48
  • 2'

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

Φίλες και φίλοι,

Ονομάζομαι Κωνσταντίνος Μπεράτης, γεννήθηκα, μεγάλωσα και πήγα σχολείο στην Ύδρα. Ίσως πολλοί από εσάς να με γνωρίζετε ήδη από παιδί ή έφηβο, όταν βοηθούσα στη μικρή οικογενειακή επιχείρηση δίπλα στον Αϊ Γιώργη. Είμαι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές μου σπουδές με υποτροφία του κληροδοτήματος Νικολάου Κρήτσκη και ως τελειόφοιτος εργάστηκα στη Δ3 Διεύθυνση του Υπουργείου Εξωτερικών, η οποία είναι αρμόδια για τους διεθνείς οργανισμούς. Οι γνώσεις και η εμπειρία που απέκτησα στο πλάι πολύ έμπειρων διπλωματών ήταν ένα πολύ σημαντικό εφόδιο για την μετέπειτα ακαδημαϊκή και επαγγελματική μου εξέλιξη.

Συνεχίζοντας την ακαδημαϊκή μου διαδρομή, απέκτησα μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών ειδίκευσης (MSc) στις «Διεθνείς Διαπραγματεύσεις» από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εμπλούτισα τις γνώσεις μου στις Διαπραγματεύσεις με επιμορφωτικό Δίπλωμα από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Michigan στις «Επιτυχημένες Διαπραγματεύσεις: Στρατηγικές και Δεξιότητες».

Τα τελευταία χρόνια, μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών μου υποχρεώσεων στο Πολεμικό Ναυτικό, εργάζομαι εξ αποστάσεως για μεγάλη πολυεθνική -συμβουλευτική- εταιρία με έδρα τη Νέα Υόρκη και παρουσία στην Αθήνα, έχοντας ως βάση μου την Ύδρα. Η νέα τάξη πραγμάτων, η τεχνολογική εξέλιξη αλλά και η εξέλιξη της επικοινωνίας μου έδωσαν τη δυνατότητα να ζώ και να εργάζομαι από τον τόπο μου!

Ως εκ τούτου, αποφάσισα να ταχθώ στο πλευρό του Δήμαρχου κ. Κουκουδάκη και να αποδεχθώ την πρόταση του να είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό “Για την Ύδρα”. Εκτιμώ τη συνέπεια του, το μεγάλο έργο που έχει κάνει Για την Ύδρα μας, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε κρίσιμες και δύσκολες καταστάσεις κατά τη διάρκεια της θητείας του. Δηλώνω έτοιμος να προσφέρω τις γνώσεις, την εμπειρία και τη διάθεση μου για προσφορά και εργασία για την εξέλιξη του τόπου μας, -Για την Ύδρα- των επόμενων χρόνων.

Πιστεύω ότι με τις γνώσεις και την εμπειρία μου στις Διαπραγματεύσεις και τις Διεθνείς Σχέσεις μπορώ να συνεισφέρω καθοριστικά στην εξωστρέφεια του Δήμου μας, στη διεκδίκηση πόρων για έργα που θα βελτιώσουν το βιοτικό μας επίπεδο αλλά και την τεχνολογική εξέλιξη του νησιού μας. Σας ζητώ να με τιμήσετε με την ψήφο σας και δεσμεύομαι να εργαστώ με ήθος, υπευθυνότητα και ανιδιοτέλεια για το νησί μας, με σεβασμό στο περιβάλλον, στη μοναδικότητα και την Ιστορία της Ύδρας μας!

Νέοι με γνώσεις, αγάπη και σεβασμό για τον τόπο μας, βγαίνουμε μπροστά, διεκδικούμε και διαμορφώνουμε την Ύδρα του μέλλοντος. Η Ύδρα δεν είναι απλά ένα νησί, είναι το σπίτι μας!

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Μπεράτης του Χαράλαμπου

Πολιτικός Επιστήμονας/ Διεθνολόγος - Διαχειριστής Έρευνας και Διαπραγμάτευσης.

Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος με το Συνδυασμό «Για την Ύδρα»