Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020

198 υποτροφίες σε νέους του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών από τo ΙΕΚ ΑΛΦΑ και το «ΑΛΦΑ επιλογή»

  • Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018 17:44
  • 1'

Πρωτοπόρο στον θεσμό των υποτροφιών, το κορυφαίο ΙΕΚ ΑΛΦΑ με στόχο την ενίσχυση του δικαιώματος όλων των νέων των Ελληνικών μικρών νησιών στην Εκπαίδευση και τη γενικότερη στήριξη της νησιωτικής Ελλάδας, συμπράττει με το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών, παρέχοντας 198 υποτροφίες σπουδών, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Με την πεποίθηση ότι η πρωτοβουλία αυτή κινείται στο πνεύμα αλληλεγγύης και προσφοράς, που οφείλουν να διέπουν - στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε - όλους τους φορείς και τις επιχειρήσεις, στόχος τόσο του ΙΕΚ ΑΛΦΑ όσο και του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών είναι αυτή η ενέργεια να τύχει όσο το δυνατόν ευρύτερης ανταπόκρισης, στις τοπικές κοινωνίες της νησιωτικής Ελλάδας.
Πιο συγκεκριμένα, σε κάθε νησί από τα 49 συνολικά νησιά του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών, παρέχονται 4 υποτροφίες σπουδών, για έναρξη το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019:

 2 ετήσιες υποτροφίες φοίτησης στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ (Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικές Κατάρτισης), σε ειδικότητα επιλογής των δικαιούχων
 2 πλήρεις υποτροφίες φοίτησης στην ΑΛΦΑ επιλογή (Κέντρο Διά Βίου Μάθησης 2), επίσης σε πρόγραμμα που θα επιλέξουν οι δικαιούχοι.

Επιπλέον, όλοι οι συμμετέχοντες μπαίνουν αυτόματα σε κλήρωση για
2 πλήρεις υποτροφίες, διετούς φοίτησης, στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ (σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και Θεσσαλονίκη συμπράττουν) σε ειδικότητα επιλογής τους.

Δικαίωμα συμμετοχής στην ενέργεια έχουν ΟΛΟΙ οι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το ΙΕΚ ΑΛΦΑ και ΟΛΟΙ οι απόφοιτοι Γυμνασίου (τουλάχιστον) για την ΑΛΦΑ επιλογή, που κατάγονται φυσικά από μικρά νησιά, όπως η Ύδρα, ο Πόρος, οι Σπέτσες, οι Παξοί, η Χάλκη, οι Οθωνοί, τα Ψαρά, η Ιθάκη, η Αμοργός, η Αντίπαρος, η Αστυπάλαια, η Πάτμος, η Σίφνος, η Τζια, η Φολέγανδρος η Σύμη, κ.ά.

Μάθε αν είσαι δικαιούχος στο www.smallisland.eu ή καλώντας στα τηλέφωνα: 2105279500, 210 4120714, 2109640117, 2310552406

upotrofies alfa