Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

H οινοποιία Μπουτάρη έλαβε το βραβείο “Brand With History”. 140 χρόνια από την ημερομηνία ίδρυσής της

  • Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 20:00
  • 1'

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή η οινοποιία Μπουτάρη έλαβε το βραβείο “Brand With History” που της απένειμε η Διοίκηση του Ecali Club για τη μακρόχρονη πορεία που φέτος συμπληρώνει τα 140 χρόνια από την ημερομηνία ίδρυσής της, το 1879.

Στην τελετή απονομής της 17ης Σεπτεμβρίου όπου το Ecali Club υποδέχθηκε εξέχοντα Brands με ιστορία, η οινοποιία Μπουτάρη εκπροσωπήθηκε από την 4η και 5η γενεά της ομώνυμης οικογένειας, τον κ. Κωνσταντίνο Σ. Μπουτάρη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο και τις κόρες του Μαρίνα Μπουτάρη (Εμπορική Διευθύντρια) και Λένια Μπουτάρη (ΜΚΤ Manager). Marina Boutari

Ο κ. Κωνσταντίνος Σ. Μπουτάρης σε σχετικές δηλώσεις του δεν έκρυψε τη συγκίνησή του που η ιστορική οινοποιία έχει φτάσει τα 140 χρόνια ιστορίας και πλέον εκπροσωπείται και από την 5η γενεά, που έχει αναλάβει δυναμικά την εμπορική ανάπτυξη της εταιρίας. Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι η οινοποιία Μπουτάρη θα συνεχίσει την προσπάθεια να αναπτύσσει ό,τι καλύτερο υπάρχει στον ελληνικό αμπελώνα και να προάγει το ελληνικό κρααί σε όλον τον κόσμο.

Από τη βραδιά δεν μπορούσαν να απουσιάζουν τα εκλεκτά κρασιά της οινοποιίας: η διαχρονική Κάβα Μπουτάρη και το Οροπέδιο, το υψηλής ποιότητας λευκό κρασί από μοσχοφίλερο, που συνόδευσαν 


Οινοποιία Μπουτάρη

Η οινοποιία Μπουτάρη αποτελεί μία ιστορική ελληνική οινοποιία με 140 χρόνια ιστορίας η οποία ιδρύθηκε στην Νάουσα Ημαθίας το 1879. Σήμερα δραστηριοποιείται με 6 οινοποιεία στις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της χώρας (Νάουσα, Σαντορίνη, Μαντινεία, Αττική, Κρήτη και Γουμένισσα) και έχει συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη και ανάδειξη του ποιοτικού ελληνικού εμφιαλωμένου κρασιού εντός και εκτός συνόρων. Την πορεία της οινοποιίας μέσα στα χρόνια έχουν σφραγίσει πάνω από 550 διακρίσεις που έχουν λάβει τα κρασιά της σε ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς. Από όλες τις βραβεύσεις ξεχωρίζει η εταιρική της βράβευση ως Οινοποιείο της Χρονιάς 2018 από το διακεκριμένο αμερικάνικο κλαδικό περιοδικό Wine & Spirits, μία διάκριση που της απονέμεται για 18η χρονιά και την κατατάσσει ανάμεσα στα 6 καλύτερα οινοποιεία του κόσμου.