Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΔΜΝ : Συμμετοχική Διαδικασία στο Συνέδριο της Ιθάκης

  • Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2019 17:52
  • 1'

Το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική εταιρία με στόχο την ανάπτυξη του ανθρώπινου και κοινωνικού κεφαλαίου στα μικρά νησιά της πατρίδας μας, εναρμονιζόμενο πάντα με την Ελληνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.

Μέλη του είναι φυσικά και Νομικά πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, Πανεπιστημιακοί και Ερευνητικοί φορείς, ΟΤΑ μικρών νησιών κλπ.

Σκοπός του είναι η επικουρική υποστήριξη των μικρών Νησιών και θεωρεί ως κύριο εκφραστή των μικρονησιωτικών μας κοινωνιών τους ΟΤΑ Μικρών Νησιών, χωρίς όμως να παρεμβαίνει στο έργο τους ή στις προϊστάμενες δομές τους.

Εκφράζει την ικανοποίηση του για την Συμμετοχική διαδικασία στο Συνέδριο στην Ιθάκη και την ποσοστιαία ικανή εκπροσώπηση.

Συγκεκριμένα από τους 141 Σύνεδρους οι οποίοι δήλωσαν τα στοιχεία τους στην Γραμματεία του Συνεδρίου: οι 39 Εκπροσωπούσαν την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Α και Β Βαθμού), οι 9 Εκπροσωπούσαν την Κυβέρνηση και την κυβερνητική πολιτική, οι 14 Εκπροσωπούσαν την Δημόσια Διοίκηση και ειδικοί Σύμβουλοι, οι 30 Εκπροσωπούσαν Επιχειρήσεις, οι 38 την Κοινωνία, οι 5 Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, και 6 λοιπούς φορείς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΜΝ

Ελευθέριος Σ Κεχαγιόγλου Πρόεδρος ΔΣ (Δημοτικός Σύμβουλος Ύδρας)

Διονύσιος Στανίτσας Αντιπρόεδρος ΔΣ (Δήμαρχος Ιθάκης)

Μαρία Καμμά Αντιπρόεδρος ΔΣ (Δήμαρχος Τήλου)

Φώτιος Μάγγος  Μέλος ΔΣ (Δήμαρχος Λειψών)

Αγγελής Φραγκάκης Μέλος ΔΣ (Δήμαρχος Χάλκης)

Σπυρος Φαρδέλλος Μέλος ΔΣ  (Αντιδήμαρχος Σπετσών)

Γεώργιος Βασιλόπουλος  Συντ. Εκπαιδευτικός (π. Δήμαρχος Ιθάκης)

Σύντομα θα μπορείτε από την Νέα μας Ιστοσελίδα μας να αντλείτε περισσότερα στοιχεία για το ΕΔΜΝ.